Birçok alanda proje aldık

IPARD-II'nin 6'ıncı çağrısının sona erdiğini ve proje sayısının 38 olduğunu dile getiren Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Murat Tunç, 302 tedbirinde hayvancılık, arıcılık, kırsal turizm, yenilenebilir enerji, seracılık gibi birçok alanda proje aldıklarını söyledi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Birçok alanda proje aldık

IPARD II’nin 6'ıncı çağrısı sona erdi. 26 Ağustos’ta tamamlanan proje başvurularını değerlendiren ve projeler hakkında basın mensuplarına bilgiler veren TKDK İl Koordinatörü Murat Tunç, Malatya'da 4-5 sera projesi hayata geçirmek istediklerini ifade etti.

Seracılığın Malatya’da gelişmesini istiyoruz

Tunç, İPARD 2’nin 6’ncı çağrısının pazartesi günü itibariyle sona erdiğini hatırlatarak, “Şu anda 302 tedbirin 38 proje ve proje değeri 70 milyona yakın ve verilecek hibe miktarı da yaklaşık 40 milyon olan projeleri aldık. Bunları 1-2 ay içerisinde inceleyip sonuçlandıracağız. Ama burada bizim için önemli olan bir şey vardı. İlk göreve geldiğimde çok daha fazla projeleri hayata geçirmeyi ve Malatya’yı bu anlamda ilk sıralara oturtmak istiyoruz. Çok şükür bu anlamda Türkiye’de ilk 5’teydik. Diğer bir hedefimiz ve hayalimizi de gerçekleştirdik. Bizim desteklediğimiz her alanda, her tedbirde proje aldık. İlk ve tek olanı gerçekleştirdik. Her tedbirden proje almak bizim için önemliydi ve bu projelerle Malatya’da örnekleri ve ilkleri oluşturmak anlamlıydı. Hayvancılıktan tutunda arıcılığa kadar, kısal turizmden tutun seracılığa kadar, yenilenebilir enerjiden tutunda her alanda projeler aldık. Bu projeleri değerlendirdikten sonra bunları hayata geçireceğiz. Projenin çokluğu bizim için önemli. Zaten bu anlamda bir sıkıntımız yok. Bu yıl itibariyle aldığımız projelerde ilk sıralarda yer alıyoruz. Ama en anlamlısı her tedbirde proje almak ve bu projeleri Malatya için örnek projeler haline getirmek. Mesela çok istediğim seracılıkla ilgili, seracılığın Malatya’da gelişmesi için bu anlamda proje almayı çok istiyorduk. Çok şükür bu dönemde bu anlamda 4-5 proje aldık. İnşallah bunlarda bir aksilik olmaz" dedi.

Malatya'da turizmin canlanması için çalışmalarımız olacak

Malatya’da hem iç hem de dış turizmin canlanması anlamında kırsal turizmle ilgili projelerinin olduğunu vurgulayan Tunç, "Bu projeleri hayata geçirirsek Malatya’mız için farklı bir alana yönelmiş olacağız. Biz iş yaparken amacımız sadece iş yapmak değil, fark oluşturmak amacımız. Yaptığımız işte ne kadar fark yarattığımız o bizim için önemli. Hamdolsun bu güne kadar yaptığımız projelerle bu farkı oluşturmaya çalıştık. Bundan sonraki amacımız da Malatya’da çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi. Bu bizim için önemli ve sera da bunun bir adımı. İnşallah seracılık projelerimizi hayata geçirirsek nasıl bir fark yakaladığımızı daha iyi ve net göreceğiz. Bizim için önemli bir konu da turizmdi. Kırsal turizmle ilgili yapacağımız projelerle de Malatya’da hem iç hem de dış turizmin canlanması anlamında çalışmalarımız olacak. Çünkü Malatya Büyükşehir, Malatya’nın nüfusu dışarıdan gelen misafirlerimiz ve daha da Malatya’ya getireceğimiz misafirlerle kırsal turizm potansiyelini oluşturmak için bu tesislerin hayata geçmesi gerekiyor. Bu bizim için önemliydi. Bu dönem, bu anlamda çok önemli projeler aldık. İnşallah bu projelerimizi de hayata geçirdiğimiz zaman bu sektörde de Malatya’nın önünün açılacağına inanıyorum. Biz proje anlamında baktığımız zaman tek doğrultuda bakmıyoruz. Bizim için kapsamlı bakmak önemli. Kapsamlı bakışımız içerisinde Malatya’nın hangi değerlerini, hangi noktaya getireceğimiz ve bunları nasıl aktif hale getireceğimiz önemli. Bütün düşüncelerimiz ve çalışmalarımız bu yönde. Bütün TKDK’da çalışan arkadaşlarımızla sürekli bunun plan ve programını yapıyoruz. Bütün çalışma arkadaşlarıma da özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Bu ekibin çok önemli işler yapacağına da inanıyorum" diye konuştu.