Bilim sanat merkezine ihtiyaç var

Yeşilyurt Bilim Sanat Merkezinin Eski Ziraat Okulu'nun pansiyon binasında faaliyetini sürdürdüğünü kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Yoğunluğu azaltmak için Yeşilyurt'ta yeni bir Bilim Sanat Merkezi Binasına ihtiyaç var' dedi.

Bilim sanat merkezine ihtiyaç var

Yeşilyurt Bilim Sanat Merkezi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Yeşilyurt için yeni bir Bilim Sanat Merkezi Binası ihtiyaç olduğunu söyledi.  Yeşilyurt Bilim Sanat Merkezi Eski Ziraat Okulu’nun pansiyon binasında faaliyetini sürdürüyor. Yoğunluk var. En azından şunu yapmak zorundaydık. Oradaki yoğunluğu azaltıp, mevcut binanın efektif kullanılmasını sağlamak. Buradaki yoğunluğu azaltmak için de yeni bir Bilim Sanat Merkezi kurmamız gerekiyor. Biz de Sosyal Bilimler Lisesi yeni binaya taşındığında, Sosyal Bilimler Lisesi boşaldığında pansiyon binası boşa çıkacak. Göztepe Anadolu Lisesi olarak düşündüğümüz eski Sosyal Bilimler Lisesi’nin pansiyonunun Bilim Sanat Merkezi’ne tahsis ettik ve Battalgazi Bilim Sanat Merkezi’nin açılışı için Bakanlığa sunduk. İnşallah onaylanıp gelirse hem Yeşilyurt Bilim Sanat Merkezi’nin yükü hafiflemiş olacak hem de her 2 ilçede Bilim Sanat Merkezi kurulmuş olacak. Ama bizim temennimiz her 2 ilçemizde de modern, Bakanlığımızın belirlediği standartlara uygun 2 tane Bilim Sanat Merkezi binasını kurmak. Malatya’nın akranlarına nazaran daha ileride olan çocukları Bilim Sanat Merkezi’ne gidiyor” diye konuştu.

Eğitilen çocuklar bu ülkenin geleceğidir

Hayırseverlere ve iş adamlarına seslenen Tatlı, Malatya’nın acil Bilim Sanat Merkezi binasına ihtiyacı olduğunu kaydetti. Tatlı, “Katkı yapmak isteyen hayırseverlerimizi, Bilim Sanat Merkezi için davet ediyoruz. Eğitilen çocuklar bu ülkenin geleceğidir. Bu ülkenin geleceğine hizmet bizim asli sorumluluğumuzdur. Devletin asli olan görevi devam ediyor. Ama hayırseverlerimize, iş adamlarımıza bu konuda ihtiyacımız var. Bu güne kadar Malatya’nın eğitimine ciddi katkı sunmuş hayırseverlerimiz var. Ben buradan tekrar bu okullarda eğitim gören bütün çocukların, aileleri adına ve Milli Eğitim camiası adına bütün hayırseverlerimize çok çok teşekkür ediyorum. Şükranlarımızı bildiriyorum. Ama katkılarına da ihtiyacımız olduğunu buradan da belirtmek istiyorum. Sadece bina yapmaya değil, özellikle tasarım-beceri atölyelerinde çocuklarımızın bir bütün olarak gelişimlerinin eğitim süresince gelişme gösterebilmeleri için tasarım-beceri atölyelerine ihtiyacımız var. Bizim Malatyalı bütün hayırseverlere, bütün iş adamlarına eğitime katkı için onları katkılarını beklediğimizi belirtmek isterim” şeklinde konuştu.