Berberlerde koronavirüs önlemi

Malatya Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş, koronavirüse karşı berber ve kuaförleri hijyen konusunda bilgilendirdiklerini belirterek, Mümkün olduğu kadar tek kullanımlık havlu, penuvar, usturalar kullansınlar. Diğer usturalarımızı da zaten dezenfekte ediyorlar onu kullansınlar. Özellikle eldivenle çalışmalarını tavsiye ediyoruz' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Berberlerde koronavirüs önlemi

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla birçok ülkeye yayılan Koronavirüs'ün Türkiye'de de görülmesi üzerine birçok tedbirler alındı. Vatandaş, hijyen konusunda dikkat ederken, Malatya Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş, kentte, faaliyet gösteren berber ve kuaförlerin hijyen kurallarına uyduğunu söyledi.

Uyarılara dikkat etmeliyiz

Hijyen çalışmaları ile ilgili oda binasında basın açıklaması yapan Malatya Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş, Dünyayı saran koronavirüsünün, ülkemizde de görülmeye başladığını anımstarak, "Sağlık Bakanımızın bir açıkladığı konu vardı. Bazı işyerleri geçici süreyle kapatıldı. Bu nedenden dolayı telefonumuz aşırı derecede yoğunlaştı. Bizi arayan meslektaşlarımız vardı. Şu an berber ve kuaför güzellik salonu camiasında herhangi bir kapanma ile ilgili bir sıkıntımız yok. Sağlık açısından, hijyen açısından meslektaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Bu amaçla ziyaretler yaptık. Esnafımızı gezip uyarılarımızı yapıyoruz.  Zaten çoğu salonlarımız meslektaşlarımız tarafından ilaçlamaya başlandı. Daha önce de yapılıyordu. Haftalık ilaçlamalara da devam ediliyor Türkiye inşallah bunun üstesinden de gelecektir. Devletimiz, Sağlık Bakanımız olsun ciddi bir şekilde çalışma yapıyorlar. Tabii bir de bizden kaynaklanan bir şey. Devletimizin söylediği uyarılara dikkat etmeliyiz, uyumalıyız. İnanıyorum ki Türkiye bunun da üstesinden gelecektir" diye konuştu.

Eldiven kullansınlar

İş yerlerinin hepsi ilaçlandığını vurgulayan Toptaş, "Biz oda olarak da bu konuyu takip ediyoruz. Hijyen açısından bütün önlemelerimizi almış durumdayız. Benim meslektaşlarından istediğim şudur. Mümkün olduğu kadar tek kullanımlık havlu kullansınlar. Bir kişiye tek bir havlu kullanıp atsınlar. Kâğıt havlularımız var. Bunun yanında tek kullanımlık penuvarlarımız var. Yine tek kullanımlık usturalar var. Kullanmak isteyen kullanabilir. Diğer usturalarımızı da zaten dezenfekte ediyorlar onun kullansınlar. Eldivenle çalışmalarını tavsiye ediyoruz. Tüm meslektaşlarımız, kesinlikle eldiven kullansınlar. Biz gibi bir şekilde bu konulara önem gösterirsek, önlemimizi alırsak İnşallah herhangi bir sıkıntı yaşamadan işin de üstesinden geleceğiz. Ülke genelinde herhangi bir mücbir sebep olmadığı takdirde hijyen kuralları çerçevesinde bizde çalışmamızda devam edeceğiz. Sağlık için gerekirse bizlerde dükkanlarımızı kapatırız. Devletimizin, bakanlığımızın, açıkladığı takdirde uymak zorundayız. Uyuyacağız yani yapacak hiçbir şey yok. Bilindiği gibi bir Korona virüsü var hızlı bir şekilde de bu istedi diyor buna uyum sağlayacağız.  tüm meslektaşlarımıza. Bir de tabii Bize kapatın derlerse bir de işyerlerimizi kapatacağız" şeklinde konuştu.