Belirsizlik var

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya, kayısı sezonunu geçirdiğini ama hala TMO'nun kayısı alımıyla ilgili bir belirsizliğin olduğunu belirterek, 'Kayısı başlarken, 'Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) kayısı alacak' denildi. Doğru bir karar. TMO kayısı almalı ama bunun geciktirilmesi kabul edilemez. Ne zaman aldı, ne zaman alacak?' Biz bunu takip edeceğiz' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Belirsizlik var

CHP Malatya İl Teşkilatı’nda İl Başkanı Enver Kiraz ve partililerin katılımıyla bir basın toplantısı düzenleyen CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye ve Malatya gündemini değerlendirdi.

TÜİK'in açıkladığı rakamları komik buluyoruz  

Ağbaba, Cumhuriyet Halk Partisi olarak 37.Olağan Kurultaylarını gerçekleştirdiklerini kaydederek, gerçekleştirilen  kurultayın örnek bir kurultay olduğunu dile getirdi. Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) Temmuz ayı enflasyon rakamlarını açıkladığını anımsatan Ağbaba, “Enflasyon Temmuz ayında yüzde 11,76 olarak açıklandı. Merkez Bankası geçtiğimiz günlerde enflasyon hedefini yüzde 7,4’ten yüzde 8,9 olarak güncellemişti. Neredeyse yüzde 20 oranında enflasyonun artacağını tespit etmişti ancak TÜİK yeni bir mucizeye imza attı. TÜİK, enflasyonu bu ay 11,76 olarak açıkladı. Türkiye’de insanlar açılıkla, yoksullukla boğuşurken bu rakamın açıklanmasını da komik buluyoruz. Acaba TÜİK hangi markete, pazara gitti, hangi vatandaşın alım gücüne baktı anlamak mümkün değil. Bir AKP, TÜİK mucizesiyle karşı karşıyayız. Pazar ve sokaktaki enflasyonun yüzde 11,76 olmadığını dünya alem biliyor” şeklinde konuştu.

Ekonomi tam anlamıyla çökmüş durumda

Kovid-19 süresinde yapılan yardımlara da değinen Ağbaba, “Türkiye’de kovid-19 salgını olarak kabul edilmesinin üzerinden 4,5 ay geçiyor. Bu 4,5 aylık süreçte Türkiye ekonomisi en dip noktaya gelirken, bu sürecin faturasını yine emekçiler ödüyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 7,2 milyon haneye bin TL yani toplamda 7,2 milyar verdiğini açıklıyor. Gelir ve iş kaybı yaşayan 6 milyon çalışana da toplam 22,4 milyar para verdiğini söylüyor. Yani yoksul hanelere 4,5 ayda böldüğümüzde aylık 222 TL para verildiğini görüyoruz. Gelir ve iş kaybı yaşayan 6 milyon kişiye ise aylık sadece 829 TL para verilmiş. Ekonomi tam anlamıyla çökmüş durumda” dedi.

Gerçek açıklanan rakamların ötesinde

Ağbaba, koronavirüs (kovid-19) süreci ile ilgili şunları ifade etti, “Geçtiğimiz günlerde Erzurum Valisi 200, Gaziantep Valisi 300, Diyarbakır Valisi 200, Şanlıurfa Valisi 300, Malatya Valisi 100 olmak üzere 5 ildeki rakam bin 100 ama Sağlık Bakanlığı’nın açıklamış olduğu rakam ise 990. Bunun içerisinde İstanbul, Ankara, İzmir büyükşehirlerimiz yok. 5 ilde açıklanan rakamlara baktığımız zaman maalesef gerçeğin açıklanan rakamların ötesinde çok daha derin bir hal aldığını görmekteyiz. Mutlaka tekrar tedbirlerin artırılması gerekiyor. Ölüm oranlarının arttığını görüyoruz. Maalesef hasta oranları hiç olmadığı kadar artmış durumda. Malatya’ya baktığımız zamanda bu rakam katlanarak büyüyor. Kovid-19’un en zor günlerinde bazen 10-15 rakam varken, bugün 100’ü aşan rakamlar var” ifadesini kullandı.

İstanbul Sözleşmesi Erdoğan ailesini de bölmüş durumda

Ağbaba, gündemde yer alan İstanbul Sözleşmesi’ne de değinerek,  “İstanbul Sözleşmesi, Türkiye’yi böldüğü gibi Erdoğan ailesini de bölmüş durumda. Sayın Erdoğan’ın kızının başkan yardımcısı olduğu KADEM, İstanbul Sözleşmesi’ni destekliyor ama oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticiliğini yaptığı vakıf ise İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmasını istiyor. İstanbul Sözleşmesi, şimdiden Erdoğan ailesini bölmüş durumda, Türkiye’yi de böleceği muhakkak. Her geçen gün artan kadın şiddetini önleyemeyen AKP, maalesef İstanbul Sözleşmesi’ni tartışmaya açıyor. Yapılması gereken kadına şiddeti, kadın cinayetlerini durduracak tedbirler almak iken İstanbul Sözleşmesini tartışmaya açmak bu ülkede yaşayan kadınlara açıkça ihanettir” açıklamasında bulundu.

TBMM’de Malatyalıların hakkını savunacağız

Malatya gündemine de değinen Ağbaba, Malatya, kayısı sezonunu geçirdiği ama hala bir belirsizlik olduğunu belirterek, "Kayısı başlarken, ‘Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) kayısı alacak’ denildi. Biz bunu takip edeceğiz. Doğru bir karar. Toprak Mahsulleri Ofisi kayısı almalı ama bunun geciktirilmesi kabul edilemez. Biz bunu takip edeceğiz; ne zaman aldı, ne zaman alacak? 24 Ocak’ta bir deprem yaşadık. Malatya’nın genelini etkileyen ama en çok Pütürge, Doğanyol, Kale, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerini etkileyen bir deprem yaşadık. Depremle ilgili bakanlar geldi, gitti. Birçok vaatte bulunuldu ama hala depremle ilgili bir gelişme olabilmiş değil. Evler çelik mi, beton mu olacak, kaç metrekare, kaç liraya mal olacak, vatandaş ne kadar ödeyecek, evler nasıl yapılacak belli değil. Biz bununda takipçisi olacağız ve TBMM’de Malatyalıların hakkını savunacağız” diye konuştu. 

Kimsenin Malatyaspor’u siyasetine alet etmeye hakkı yok

Ağbaba, Yeni Malatyaspor’un durumunun yüreklerini yaktığını ifade ederek, “Malatyaspor, Türkiye Futbol Federasyonu’nun kararıyla ligden düşme kaldırıldığı için Süper Lig’de kaldı ama Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı hemşerimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile de hemşeri olduğumuzu anladık. Keşke hemşerimiz Recep Tayyip Erdoğan, bir tane Malatyalıyı değerlendirmiş olsaydı. 10-12 tane aynı köyden vali var. Millet gülüyor. Sanki Malatya’ya özel bir uygulamaymış gibi ‘Sayın Cumhurbaşkanımız, hemşerimiz Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz.’ Hiç kimsenin Malatyaspor’a siyaset karıştırmaya hakkı yok. Hiç kimsenin Malatyaspor’u siyasetine alet etmeye hakkı yok. Konumu ne olursa olsun, Malatyaspor her Malatya’nın ortak değeridir, hepimizin gözünün nurudur. Maddi manevi Malatyaspor’un emrindeyiz. Üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Malatyaspor’u ligde tutmak en çok bu memleketi yönetenlerin sorumluluğunda ama bu konuda bizde sorumluluğa ortak olacağımızı bütün Malatya’ya ilan ediyoruz. Malatyaspor genciyle yaşlısıyla, sağcısıyla solcusuyla bizi bir arada tutan en önemli değerlerimizden biridir. Bunu herkesin gözü gibi koruması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.