Belediye oyalıyor

Yeşilyurt ilçesine bağlı Tecde Mahallesi Sırça Sokağı sakinleri, patlayan kanalizasyon ve su borusundan dolayı yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek, '6 aydır kanalizasyon, 4 aydır da su borusu patlak. Bu durumu defalarca belediyeye sözlü ve yazılı olarak ilettik. Bahçede ürünlerin ekili olduğunu bahane ettiler, biz bahçe sakinlerini de ikna ettik, buna rağmen kimse gelip ilgilenmedi. Bugün-yarın, diyerek 6 aydır bizi oyalıyorlar' şeklinde konuştular.

Belediye oyalıyor

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Tecde Mahallesi Sırça Sokak’ta yaşayan vatandaşlar, aylardır kanalizasyon sıkıntısıyla mücadele ediyor. Sırça Sokak'ta,  bulunan kanalizasyon borusu yaklaşık 6 ay önce bir bahçenin içerisinde patladı. Temmuz ayında yaptığımız haber üzerine MASKİ yetkilileri sokağa giderek, incele yaptı, bahçe sahibinin izin vermediği için boruları değiştiremediği öne sürüldü. Mahalle sakinleri, bahçe sahibinin ürününü kaldırdıktan sonra ikna ettiklerini,  bu sefer belediyenin çeşitli bahaneler ileri sürerek, patlayan boruyu tamir etmediği iddiasında bulundular. 

Boy boy fotoğraf atıyorlar

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan sokak sakinlerinde Mete Orhanoğlu, yaklaşık 7 aydır patlayan lağım borusuyla ilgili defalarca MASKİ'ye yazılı ve sözlü olarak başvurduklarını belirterek, Burası Yeşilyurt Belediyesine 1 km uzaklıkta ancak kanalizasyonumuzu bile yapmadılar. Buradan bağırsak oradan duyulur. 4 ay önce burada yine bir röportaj yaptık. 6 aydır şu gördüğünüz kanalizasyon patlak durumda.  Su borusu da 4 aydır burada patlak. Hem sözlü hem de yazılı kaç kere belirtmemize rağmen hiç kimse buraya gelip ilgilenmedi. Akşama kadar boy boy resim atıp Pütürge'ye 90 km’lik yol yaptık diyen belediyecilerden bu konuyla ilgili hiçbir çalışma göremedik. Burası benim ya da herhangi bir şahsın ev hattı bile değil. Tecde Mahallesi'nin ana hattı buradan geçmekte. 6 aydır belediyeyi arıyoruz. Telefonda adeta dalga geçer bir şekilde bugün-yarın, bugün-yarın diyerek 6 aydır bekletiyorlar. Sorunun başlarında belediye bize onarım için bahçe sahiplerinin izninin olmadığını söyledi. Ancak biz bahçe sahiplerini de ikna ettik.  İkna ettikten sonra belediyeye tekrar gittiğimizde ise belediye çeşitli bahanelerde bulunarak gelmedi.  Şikâyetimiz devam ediyor" dedi. 

Verilen sözler tutulmuyor

Mahalle sakinlerinden Kazım Soğancı ise, kanalizasyon borusunun yazın patladığını anımsatarak, "Yazın kanalizasyonun ilk patladığı zaman gittik şikayet ettik, birkaç kez gelip baktılar. Fakat ne bir işlem yapıldı ne de bir onarım. Kaç kez yapacağız dediler ancak hepsi sözde kaldı.  Bahçe sahiplerini bahane ettiler, bahçe sahipleri ürünlerini kaldırdı ancak yine gelmediler. Verilen sözlerin tutulmadığını gördük maalesef. Yazılı dilekçemizde oldu sözlü dilekçemizde oldu MASKİ’den hiçbir onarım ya da tadilat göremedik.  Büyükşehir belediyesinden artık bu arızanın giderilmesini istiyoruz.  Ayrıca burada bir de su patlağı var.  Biz fark etmeden 3 ay önce aşağıdan akıyormuş zaten. Patlağın yüzeye çıktığını görünce o konuda da talepte bulunduk, fakat sonuç değişmedi hiçbir yapım çalışması olmadı" diye konuştu.  4.sınıf insan muamelesi gördüklerini iddia eden Soğancı, "Hep geriye atılıyoruz.  Hemen yan tarafta apartmanlar var, orada buna benzer en ufak bir sorun olsa hemen gelip yapılacağını da çok iyi biliyoruz.  Ancak ne hikmetse biz üvey evlat muamelesi görüyoruz" açıklamasında bulundu.