Beklenti kalmadı

İYİ Parti'nin 4. kuruluş yıldönümünde konuşan İYİ Parti Malatya İl Başkanı Süleyman Sarıbaş, hiç kimsenin iktidardan bir beklentisinin kalmadığını çok kısa sürede AK Parti iktidarının gideceğini yerine İYİ Parti iktidarının geleceğini söyledi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Beklenti kalmadı

İYİ Parti'nin 4. kuruluş yıldönümü İYİ Parti Malatya İl Başkanlığında düzenlenen törenle kutlandı. Törende konuşan Sarıbaş, İYİ Parti'nin ilk 4 yılda muhalefet görevi yaptığını, 5. yılını da iktidara hazırlık dönemi olarak gördüklerini, 6. yılda da iktidar olacağını belirtti. Çığ gibi büyüyerek en kısa sürede yapılacak ilk seçimde devleti yönetmeyi başaracak bir parti olduklarını vurgulayan Sarıbaş, daha önce vatandaşın hal ve ahvalini, iktidarın kötü uygulamalarını, yanlış icraatlarını anlattıklarını ancak artık bu iktidardan hiç kimsenin bir beklentisi kalmadığı için bunlardan vazgeçerek, milletin derdine nasıl çare olabileceklerini anlatmaya çalıştıklarını dile getirdi. Parti olarak ülkenin bütün meselelerini kitapçık haline getirdiklerini anlatan Sarıbaş, "İYİ Parti’nin hedefi bu kitapçığın içerisinde ne demişiz, ‘Hz. Ömer’in yolunda kadın’ demişiz. İyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem bu ülkenin olmazsa olmazıdır. Sizin uyguladığınız partili Cumhurbaşkanlığı sistemi 3 buçuk senede ülkeyi uçuracağım derken, uçurumun kenarında aşağı atmak üzeredir. Onun için ilk etapta güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmek ve bu sistemin başbakanını genel başkanımız yapmak partimizin birinci hedefidir.  Bir başka şey daha demişiz ‘ bu ülkede bizde projeler yapacağız’ ama biz millete yapacağız, müteahhitlere yapmayacağız.  Dünün vatandaşı yol, köprü istiyordu ama şimdiki vatandaş gıda güvenliği istiyor. İş güvenliği, kuraklık, iklim, çevre diye kavramlar ortaya çıkmaya başladı. Önümüzdeki iktidarımızın ana meselesi iklimdir, gıda güvenliğidir, çevredir, çok üretmektir ve o ürettiklerimizle milletimizin karnını doyurmak ve sırtını pak etmektir" diye konuştu. 

Torpili kaldıracağız

Torpil listelerinde olmayanların işe alınmadığı bu sistemi kaldıracaklarını vurgulayan Sarıbaş,  "Kesinlikle Anadolu çocuklarının bileni ve iyi eğitim almış çocukları devleti yönetecek. Kesinlikle liyakate harfiyen uyacağız. Bu ülkenin zeki çocukları bu ülkeden kaçıyorlar. Çünkü liyakate itibar etmediğiniz zaman torpille insanları işe aldığınız zaman liyakatli kadroları elinizden kaçırırsınız. Ülkemiz 3. Sınıf kadrolara kalır ve üretimde düşer, başaralı olamazsınız. Bir başka çözeceğimiz şey ekonomi, bize hep soruyorlar, ‘ekonomiyi ne yapacaksınız?’ ekonomi dediğimiz şey esasında güven ve iklimdir. Bu iktidar gittiği anda güçlendirilmiş parlamenter sistem yani denge ve denetimi olan yani millete hesap veren, milletin seçtiklerinin iktidarında bu ülkenin iklimi değişir. İklimin değişmesi demek, üretimiz katlanması demektir. Nasıl ki iklim değişince tarlada hasat bol olur. Ülkenin de iklimini değiştirdiğimiz an bu ilkeye güven gelir. Bu ülkeye dünyada itibar gelir" şeklinde konuştu. 

Faize 240 milyar TL

Sarıbaş, işçiye memura ödenen paranın 400 milyar lira olduğunu sadece faize ödenen paranı ise 240 milyar lira olduğunu kaydetti. İYİ Parti'nin hazırladığı Rüzgar Gülü ve Artagan Projesi ile ilgili bilgiler paylaşan Sarıbaş, "Rüzgargülü projesiyle okullarımızdaki öğrencilerimizin sabah kahvaltısı ve öğle yemeklerini devlet olarak biz ödeyeceğiz.  Neden, çocuklarımızın sağlıklı gıdaya, sağlam besine ihtiyaçları var. Yaklaşık 3 milyon çocuk sağlam gıdaya, hakiki besine kavuşamıyor.  Müteahhitlerden kısacağımız parayla 15 milyon öğrencimize yemek sunma imkanımız var. Artagan projemiz, ekonomide ve ticari ilişkilerde nakdi ortadan kaldıran ve dijital dönüşümü sağlayacak. Rüşveti, yolsuzluğu, vergi kaçakçılığını önlemenin yolu bu. Geliri 10 bin liranın altında olan aileleri devlet olarak destekleyeceğiz.  Sosyal yardımları 2 katına çıkaracağız. GSMH son bir ayda dövize bağlı yüzde 15 düştü. Harcamalarımız dolarla, dolar bazında fakirleştik" dedi. 

Ülkeyi yönetmeye hazır olun

Sarıbaş, çok kısa sürede AK Parti iktidarının gideceğini yerine İYİ Parti iktidarının geleceğini savunarak, "İktidarın uygulamaları artık bizim etki alanımızda değil. İYİ Parti iktidarı geliyor. O halde hazırlıklı olmak durumundayız.  Milletimizin bu kaderini nasıl değiştireceğimizi milletimize anlatmak durumundayız. Herkes özgürlüklerini sonuna kadar yaşayacak. İYİ Pati iktidarında herkes istediği gibi yaşayacak. Hak ve hukuk KHK'lı, EYT'li olsun kim haksızlığa uğramışsa haklarını vereceğiz.  Bu ülkede teröre bulaşmamış ve ülkeye ihanete hariç haksızlığa uğramış herkesi hak ve hukukunu iade edeceğiz. Öyle bir iktidar olacağız ki, Fırat'ın kenarında kuzuyu kurt kaptığında sorumlusu biz olacağız. Bizde, yollar, barajlar yapacağız ama çevreyi kirletmeyeceğiz, ormanları tahrip ettirmeyeceğiz. Sağlam olacağız. Adam gibi yönetim yapacağız. İYİ Parti iktidarı bu milletin bundan önce ve bundan sonra göreceği en iyi iktidar olacak. Yemin ettik Beytul Mala el sürmeyeceğiz. El sürenin de elini kıracağız. Bu milletin tek bir kuruşunun zayi olmasına fırsat vermeyeceğiz. Müteahhitlerin değil vatandaşın ihtiyaç ve taleplerini dikkate alacağız. Millet odaklı bir iktidar olacağız. Bu saatten sonra İYİ Parti muhalefet pozunda olamaz. İlk 4 yılımız muhalefet, 5. yıl iktidara hazırlık dönemimiz, inşallah 6. dönemde icraatlarını uygulayan iktidar dönemimiz olacak. Hepiniz iktidara, ülkeyi yönetmeye hazır olun" açıklamalarına yer verdi.