Bayramda 'evdeyiz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Arefe gününden bayramın son gününe kadar 23-26 Mayıs'ta 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır' dedi. Erdoğan, yeni eğitim-öğretim yılının da eylül ayında başlayacağını açıkladı.

Bayramda 'evdeyiz'

SEYAHAT KISITLAMASI UZATILDI

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23-24-25 ve 26 Mayıs tarihlerine denk gelen Ramazan Bayramı dolayısıyla 81 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı. Erdoğan, “15 ilimiz için geçerli olan şehirlerarası seyahat kısıtlaması 15 gün süreyle uzatılmıştır. Cezaevlerinde bir süredir yapılmayan kapalı görüşleri belirli sınırlandırmalar ve tedbirler eşliğinde Haziran ayında yeniden başlatıyoruz” dedi.

CAMİLER KISMEN AÇILIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni normalleşme adımlarını şu şekilde açıkladı: “29 Mayıs Cuma günü cuma namazıyla birlikte şartları uygun camilerden başlayarak camilerimizi ibadete açıyoruz. Cemaatle namazı yine kurallar içinde ifa edeceğiz. Eğitim-öğretim yılı sona erdirildi. Yeni eğitim-öğretim yılı eylül ayında başlayacaktır. Açık cezaevlerinde olup da salgın sebebiyle izne gönderilmiş bulunan 60 bin mahkumun mayıs sonunda dolan izin süreleri 2 ay süreyle uzatılmıştır. 24 Mayıs Pazar saat 14.00 ile 20.00 saatleri arasında 65 yaş üstü vatandaşlarımız sokağa çıkabileceklerdir” ifadelerini kullandı.