Battalgazi üvey evlat mi?

Malatya'nın merkez ilçelerinden birisi gelişirken birinin sürekli üvey evlat muamelesi görmesi dikkat çekiyor. Merkez ilçeler olan Yeşilyurt ve Battalgazi arasındaki, birinin sürekli tercih sebebi olup diğerinin yok sayılması oldukça enteresan. Bu eğilimin sebebi merak konusu. Battalgazi bölgesinde gelişme olmadığı gibi buradaki kamu binaları da tek tek Yeşilyurt'a taşınıyor.

Battalgazi üvey evlat mi?

Kimseden tepki yok

Son olarak AK Parti MKYK üyesi ve Malatya milletvekili Öznur Çalık; Malatya'nın gelişmeyen merkez ilçesi Battalgazi’nin Halfettin Mahallesi’nde bulunan Malatya Adliye'sinin Yeşiltepe'de, Askeri Hastane’nin olduğu alana taşınacağını söyledi. Çalık’ın bu açıklamasına karşın ne Battalgazi Belediye Başkanı’ndan ne de ilçede bulunan muhtarlar ile sivil toplum kuruluşlarından herhangi bir ses çıkmadı. Kimse bu durumun sebebini merak etmiyor anlaşılan.

Battalgazi’de yeni bir şey yok

Battalgazi ilçesinde bugüne kadar sadece eski devlet hastanesinin bulunduğu yere yenisi için temel atıldı. Battalgazi’deki tek yenilik bu. Malatya, Büyükşehir olduktan sonra Yeşilyurt ilçesinde imara açılan yerlerle birlikte hızlı bir gelişme görüldü. Malatya şehrinin kadim merkezini içine alan, hâlâ “çarşı” dediğimiz bölgenin bulunduğu Battalgazi ilçesi ise imar, trafik, altyapı gibi birçok sorunuyla boğuşmaya devam ediyor. Bu durum, ilçenin üvey evlat gibi görüldüğünü gözler önüne seriyor.