Balık sezonu açıldı

Balık avı yasağının kalkmasıyla birlikte balıkçılar 'Vira Bismillah' diyerek avlanmaya başladı. Yasağın kalkmasının ardından balık tezgahları dolarken, Malatya'daki balık fiyatlarında sezonun ilk günlerine göre düşüş yaşanıyor. 

Balık sezonu açıldı

Balık avı yasağının kalkmasıyla birlikte balıkçılar ‘Vira Bismillah’ diyerek avlanmaya başladı. Yasağın kalkmasının ardından balık tezgahları dolarken, Malatya'daki balık fiyatlarında sezonun ilk günlerine göre düşüş yaşanıyor. 
Balık sezonunun açılmasının ardından tezgahlardaki balık çeşitliliğinde artış sürüyor. Avlanma ile birlikte çeşitliliğin artması sonrasında Malatya'da balık fiyatlarındaki düşüş devam ediyor. Tezgahta fiyatların düşmesi hem satıcıları hem de alıcıları memnun etti.
Fiyatların düşmesini bekliyoruz 
Balık fiyatlarının sezonun ilk gününe oranla düşüşe geçtiğini ifade eden balıkçı Ömer Güleç, “Sezonumuz açıldı. Fiyatlarımız da artık uygun, ilk gününde 40 TL olan hamsi bugün 25 TL, İstavrit, 17 TL, Levrek 35, Çupra 35 TL, Alabalık 25 TL, Sardalya 15 TL, Somon 30 TL, Uskumru 22 TL, Sazan 12 TL, ilerleyen günlerde daha da uygun olacak. Bütün Malatya halkını da bekliyoruz. Sezon iyi başladı. Hamside biraz sıkıntı vardı. 40 TL’ydi kilosu ama o da günden güne düşüyor. Denizden çıkıp şu elimizde olan mezgit, sardalye, barbun çıkıyor. Hamsi biraz az ama ilerleyen günlerde o da çoğalacak. Balık fiyatlarının düşeceğini bekliyoruz. Bu fiyatlar bizi de etkiliyor ama birkaç güne normale dönecektir” dedi.
Müşteri bekliyoruz 
Sezonun yeni açılması sebebiyle vatandaşların henüz balığa ilgi göstermediğini belirten Güleç, “Av yasağı yaklaşık 20 gündür kalktı. Sezonun yeni açılması ve havaların sıcak olması sebebiyle vatandaşlar balık almaya pek gelmiyor. Fiyatlarımızda ilk günlere göre bir düşüş oldu. Tezgahlarımız dolu. Müşteri bekliyoruz. Havalar biraz daha soğuyunca daha çok müşteri geleceğini umuyoruz” diye konuştu.