Konut yapımı hızlı ilerliyor

Malatya'da deprem sonrası yapılan çalışmalar ve gelinen süreci değerlendiren İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, genel itibariyle çalışmaların oldukça iyi gittiğini, bir tık hızlandırma hususunda gayretlerinin olacağını söyledi. Konut yapımının hızla devam ettiğini belirten Çataklı, 'Kıştan önce önemli bir kısmının yerlerine yerleşmesi bizim temel hedefimiz' dedi.

Konut yapımı hızlı ilerliyor

24 Ocak’ta Elazığ’ın Sivrice İlçesi’nde meydana gelen ve Malatya’nın da etkilendiği 6,8 şiddetindeki deprem sonrası yapılan çalışmaları ve gelinen süreci değerlendirme toplantısına katılmak ve yapımı devam eden deprem konutlarında incelemede bulunmak üzere Malatya'ya gelen İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, valilik binası önünde basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Muhtarların taleplerini dinledik

Çataklı, sabah saatlerinde Malatya’nın Hekimhan İlçesi’nde 4,5 şiddetinde bir deprem meydana geldiğini anımsatarak, alına bilgilere göreve önemli bir hasarın olmadığını belirterek,  geçmiş olsun dileklerini iletti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatlarıyla Malatya’da deprem sonrası yürütülen çalışmalarla ilgili bir değerlendirme yapmak üzere kente geldiklerini ifade eden Çataklı, vali, milletvekilleri, belediye başkanları, kaymakamlar ve ilgili birimlerin yetkilerinin katılımıyla genel durum değerlendirmesi yaptık. Sonrasında bir grup muhtarımızın da sorun ve taleplerini dinledik. Genel itibariyle hasar tespit ve hak sahipliği süreci büyük oranda tamamlanmış gözüküyor ve yer seçim aşamalarına geçildi. Orada da önemli bir mesafe alınmış durumda ancak kırsalda özellikle köy evlerinde almamız gereken önemli bir mesafe var. O alanı hızlandırmamız gerekiyor. Ona dönük bir değerlendirmede bulunduk” diye konuştu.  

Çalışmalarımız oldukça iyi gidiyor 

Çataklı, hak sahipliği sürecinin sonuçlanmasının ardından bazı teknik yönler nedeniyle bazı itirazların tekrardan incelenerek vatandaşların mağduriyetlerini gidermek için onlarla ilgili son değerlendirmenin yapılacağını ifade etti.  Konut yapımının hızla devam ettiğini belirten Çataklı,  “Kıştan önce önemli bir kısmının yerlerine yerleşmesi bizim temel hedefimiz. Dolayısıyla iyi bir yolda olduğumuzu düşünüyoruz.  Eksiklerimiz var, onları dinledik, notlarımızı aldık. Onlar üzerinde bir kısmına çözüm önerilerimizi sunduk, bir yol haritası dam koyduk. Bir kısmıyla ilgili kısa süre içerisinde bazı değerlendirmeler yapmamız gerekecek. Onları da ortaya koyarak, kararlaştırıp hemen mahalline indirerek, bir kısım personel takviyesi de yaparak, süreci inşallah hızlı bir şekilde sonuçlandıracağız. Genel itibariyle çalışmalarımız oldukça iyi gidiyor. Bir tık hızlandırma hususunda bir gayretimiz olacak” ifadesinde bulundu. 
 

Konut yapımı hızlı ilerliyor
Konut yapımı hızlı ilerliyor