Araştırma Kampı

Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Başkanı Necip Katı, üniversite öğrencilerine ve mezunlarına yönelik 2 hafta sürecek Kurtuba Akademi Araştırma Kampı düzenleyeceklerini söyledi.

Araştırma Kampı

Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BİLSAM), 16-28 Ağustos tarihleri arasında üniversite öğrencilerine ve mezunlarına yönelik gerçekleştirilecekleri Kurtuba Akademi Araştırma Kampı ile ilgili basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını okuyan Başkan Necip Katı, üniversite öğrencilerine ve mezunlarına yönelik hazırlanan projelerinin amacının katılımcı gençlere analitik düşünme, bilimsel yaklaşım ve araştırma yöntemleri gibi alanlarda formasyon kazandırmak, sosyal zekâ ve iletişim becerisi açısından gelişmelerine destek olmak ve araştırmacı niteliklerine sahip kişiler olarak yetişmelerine katkı sağlamak olduğunu belirterek, 35 yaş altı tüm gençleri projeye başvurmaları çağrısında bulundu. Katı, "Bildiğiniz gibi BİLSAM, ağırlıklı olarak eğitim, araştırma ve yayıncılık alanlarında faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşumuzdur. BİLSAM’ın eğitim faaliyetlerinden Kurtuba Akademi birimimiz sorumludur. Bu birimimiz araştırma kamplarının yanı sıra her yıl onlarca alanda seminer, konferans, panel, sempozyum ve benzeri faaliyetler de düzenlemektedir. İşte bu faaliyetlerinden biri olan Araştırmacı Kampı Projemiz, bu yıl 16-28 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecektir." dedi.

Program iki hafta sürecek

Üniversite öğrencilerine ve mezunlarına yönelik hazırlanan bu projenin amacını anlatan Katı, şunları söyledi: "Katılımcı gençlerimize analitik düşünme, bilimsel yaklaşım ve araştırma yöntemleri gibi alanlarda formasyon kazandırmak, sosyal zekâ ve iletişim becerisi açısından gelişmelerine destek olmak ve araştırmacı niteliklerine sahip kişiler olarak yetişmelerine katkı sağlamaktır. Üniversiteyi kazanmış olan, eğitimine devam etmekte olan ya da mezun olmuş 35 yaş altı tüm gençlerimiz projemize başvurabilir. Programımız iki hafta sürecek olup, kontenjanımız 40 kişidir. Kayıtlarımız 14 Ağustos’ta son bulacaktır. Zengin bir içerik, güçlü bir akademik kadro ve yoğun bir sosyal programa sahip olan araştırma kampı projemizde sabah programları akademik sunum şeklinde, öğleden sonraki oturumlar ise müzakere ve atölye çalışmaları tarzında olacaktır. Sosyal programlar ise ağırlıklı olarak hafta sonlarında gerçekleştirilecektir." ifadelerini kullandı. Sosyal programları arasında Levent Vadisi gezisi, kervansaray, Ulu Cami gezisi, teleskopla uzay incelemesi, piknik ve iki günlük çadır kampının bulunduğunu söyleyen Katı, "Araştırma kampı programı boyunca öğle yemekleri ve il dışından katılımcılar için konaklama imkanları kurumumuzca karşılanacaktır. Bu projede organizasyon ekibiyle birlikte 30 kadar akademisyen, eğitimci ve sosyal girişimci arkadaşımız görev almıştır. Bu vesileyle bütün bu arkadaşlarımıza teşekkürü bir borç bilirim. Şartları uyan ve zamanı müsait olan bütün gençlerimizi projemize katılmaya davet ediyorum. Projemizle ilgili daha geniş bilgiye www.bilsam.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz." diye konuştu.