Ana tema gençlik

Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen, 17- 25 Kasım Mevlid-i Nebi haftasının ana temasının gençlik olduğunu vurgulayarak, 'Peygamber efendimizin gençlere verdiği değeri anlatmak ve bu konuda bir farkındalık oluşturmak gençliğin sorunlarını gündeme getirip, hayata taşımak amacıyla bu konu işlenecektir' dedi.

Ana tema gençlik

Çimen, Malatya İl Müftülüğünde düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, 17- 25 Kasım Mevlid-i Nebi haftasının ana temasının gençlik olduğunu belirterek, “Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın Dünyaya teşriflerinin 1447’inci yılı bu vesileyle mevlit kandilidir. 8 asırdır Peygamberimizin dünyaya teşrifleri kutlu bir gece olarak ilan edilmiş o gecede onu anmak, onun bıraktığı mirası, ahlakı tanıtmak onunla ilgili gençlerimizi, yaşlılarımızı tüm insanlarımızı bilgilendirmek amacıyla kandil geceleri düzenleriz. Peygamber sevdalı bir milletin çocuklarıyız. Bu yüzden Peygamberimizle ilgili kandil gecelerinde hep camilerimize koşar, etkinlikler düzenler, faaliyetler yaparız bu vesileyle bu sene mevlidi nebi haftası 17-25 Kasım tarihleri arasında etkinlik ve faaliyetlerle kutlanmaktadır. Her yıl bilindiği üzere Mevlidi Nebi haftasında çeşitli temalar belirlenmekte bu yılın teması da peygamberimiz ve gençlik neden bu konu gençlik önemli peygamber efendimizin gençlere verdiği değeri anlatmak ve bu konuda bir farkındalık oluşturmak gençliğin sorunlarını gündeme getirip hayata taşımak amacıyla bu konu işlenecektir” diye konuştu.

Gençlik geleceğimizdir

Çimen, “Ülkemizde olduğu gibi Malatya’da çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Mevlidi Nebi temasının ana konusu gençlik olması çok önemlidir. Şunu ifade etmek isterim ki gençlik geleceğimizdir. Kendi mensubu olduğu milletinin inanç, kültür ve medeniyetin ruh köklerinden uzaklaşmış kopmuş bir ufuk ve gelecek vaat etmez. İslamafobi ve İslam’ı kötü gösterme gayretlerine hız verildiği, İslam’a fobinin değirmenine İslam coğrafyasından suların taşındığı her türlü malzemenin yine kendi bünyemizden tedarik edilmeye çalışıldığı bu dönemde temel hedefi dünya ve ahret mutluluğunun temini olan İslam’ın insanlığın özellikle gençliğin ufkuna idrakine sunumu çok önemli bir sorumluluğumuzdur. Muhteşem tarih, kültür ve medeniyetimizin temelinde Mevlanaların, Yunusların, Hacı Bektaşi Velilerin ve nice gönül erlerinin oluşturduğu sevgi, saygı ve barış ahlakının dili ve eli vardır” ifadelerinde bulundu.