Altın rekor kırıyor

Doların 14 TL'nin üzerine çıkmasıyla birlikte gram altın, rekor üzerine rekor kırarak, 800 TL'nin üzerine çıktı. Malatya Kuyumcular Odası Başkanı Murat Özhüsrev, altında yaşanan artışa anlam veremediklerini belirterek, 'Altının bin lirayı göreceği söylentileri var. Yılbaşında 600 olur diye düşündük, ama daha yılbaşı gelmeden 830 TL oldu. Bununda sebebi faiz artırımımı, dış güçlerin ekonomiye operasyonu mu? Bunu bilemiyoruz' dedi.

Altın rekor kırıyor

Son zamanlarda artan dövizle birlikte altın tarihinde görmediği rakamlara ulaşmış durumda. Altın fiyatlarında yaşanan artışı değerlendiren Malatya Kuyumcular Odası Başkanı Murat Özhüsrev, altında yaşanan artışa anlam veremediklerini hafta sonu kapatıp hafta içi geldiklerinde fiyatların yüksekliği karşısında şaşkınlık yaşadıklarını söyledi. Altında yaşanan yükselişe şuan da kimsenin bir anlam veremediğini ifade eden Özhüsrev, "Ama altın rekor üstüne rekor kırıyor. Altın şuanda 24 ayar gr altın 830 TL oldu. Dolara endeksli bir artış Dolar'da 14 bin 500 civarında. Cumartesi kapatıyoruz, Pazartesi geliyoruz pahalanmış. Bunun bir izahı da yok, anlatılacak bir şeyi de yok. Ekonomi ile ilgili, faizle ilgili diyoruz ama daha faiz açıklaması gelmeden fiyat farkı geliyor. Altın'ın Bin lirayı göreceği söylentileri var. Yılbaşında 600 olur diye düşündük, ama daha yılbaşı gelmeden 830 TL oldu. Bununda sebebi faiz artırımımı, acaba dış güçlerin ekonomiye operasyonu mu? Bunu bilemiyoruz" diye konuştu. 

Altında düşüş beklenmiyor

Özhüsrev, altın fiyatlarında düşmenin zayıf olduğunu vurgulayarak, "Biz kuyumcu esnafının da hiç beklemediği bir fiyat artışıydı bu. Düşme görüntüsü şuanda zayıf. Bizlerde vatandaşlarımıza en karlı yatırım aracının altın olduğunu söylüyoruz Bir çeyreğin fiyatı bin 350 lira olmuş. Görme işleri, hediye işleri kalktı. Daha çok vatandaş yatırım amaçlı alıyor. Altının yükseleceğini tahmin edip alanlar var. 'Alamda hanımıma bir bilezik götüreyim, evladıma bir çeyrek götüreyim' devri yok. Sadece altını yatırım amacı olarak alıyorlar" şeklinde konuştu.