Altın piyasası durgun

Korona virüsü nedeniyle düğün ve nişanların iptal olması ve altın fiyatlarının yükselmesiyle sektörün durgun bir sürece girdiğini belirten Malatya Kuyumcular Odası Başkanı Murat Özhüsrev, 'Altın fiyatlarının yükselmesi, virüsün gelmesi, düğün salonlarının kapanması işlerimize sekte vurdu. Düğünlerin iptal olması kuyumculara yaramadı. Bundan dolayı sıkıntı yaşadık' dedi.

Altın piyasası durgun

Çin’de ortaya çıkan ve pandemi ilan edilen koronavirüs, pek çok sektörü olumsuz etkiledi. Bu sektörlerden biride kuyumculuk sektörü. Kuyumcu esnafı, düğün sezonunun açılmasını dört gözle bekliyor. Kuyumcular Odası Başkanı Murat Özhüsrev, düğünlerin iptal olmasının kuyumculara yaramadığını söyledi.
Düğünlerin ertelenmesi sekte vurdu
Salgınla birlikte birçok sektörün ekonomik alanda zarar ettiğini dile getiren Özhüsrev, "Salgında 20 gün boyunca mağazalarımızı kapattık. 20 gün sonrada saat 11.00'dan -17.00'a kadar açıktık kaldı. Virüse tedbir amaçlı bütün arkadaşlarımız vitrinlerine cam yaptırdılar. Bankalarda bulunan vezneler gibi. Tedbirlerimizi aldıktan sonra ise çalışmalarımıza başladık. Çalışmaya başladık ama iş var mı? Diyeceksiniz. Piyasa durgun. Altın fiyatlarının yükselmesi, virüsün gelmesi, düğün salonlarının kapanması işlerimize sekte vurdu. Düğünlerin iptal olması kuyumculara yaramadı. Bundan dolayı sıkıntı yaşadık. Bütün dünya genelinde bu sorun var. Bizlerde tedbirlerimizi alarak bazı şeylerde öncülük yapmaya çalıştık. Ama 1 Haziran'dan sonra normale binerse inşallah, düğün salonları açılır, düğünler olursa işler açılabilir" diye konuştu.
Bayramdan sonra düşüş yaşandı
Özhüsrev, altın fiyatları hakkında paylaşarak, "Şuan 22 ayar 3 bin 800 TL oldu. Bayram arasında Doların ve ons'unda düşmesiyle fiyatlarda biraz düştü. İnşallah böyle devam eder ve fiyatla r düşer. Fiyatlar düşüncede kuyumcuların işleri daha da artıyor. İnsanların alım gücü daha da artıyor.  Ons şuan 1750 TL civarında. Bayramdan önce 1735 lira seviyelerindeydi. Dolar'da bayramdan önce 6 bin 850 liraydı, şimdi 6bin 750 seviyelerinde" şeklinde konuştu. Özhüsrev, Altın ve dövize gelen son vergileri değerlendiren Özhüsrev, bu durumun kuyumcularla ilgisinin olmadığını, bankadan altın alanlar için olduğunu belirtti.