Altın almanın tam zamanı

Malatya'da kuyumcu esnafı, yatırım yapmak isteyenlere çağrıda bulundu. Fiyat bakımından altın almak için en uygun dönemlerin olduğunu ifade eden kuyumcu esnafı Engin Temizer, altın fiyatlarının şuanda düşük olduğunu söyledi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Altın almanın tam zamanı

Yılın son haftalarında altın fiyatları stabil durumda seyrederken, Kuyumcu esnafı altın almanın tam zamanı olduğunu ifade ediyor. Esnaf yeni yılla birlikte fiyatların yükseleceğini düşünüyor.

Geri yükselmesi bekleniyor  

Kış sezonu olmasıyla birlikte ister istemez satışlar biraz düştüğünü dile getiren  Temizer, “Düğün sezonunun olmaması da bu düşüklüğü etkilemekte. Ama tabi ki, sektörü takip edenler kendilerini güncelleyenlerin ister istemez biraz daha işleri normale yakın geliyor. Sektörde kendimizi devamlı olarak güncellememiz gerekiyor. Ama fiyatlara gelince, fiyatlar şuanda stabil durumda. Çeyrek 450 bandında, gramda 260 bandında. Bu araya yatırım yapmak isteyenler bu bir fırsat aslında bu fiyatların düşmesi. Çünkü altın 299 bandını görmüştü. Şuanda 270'lerde geziyor. Eğer borcu olup ta ödemek isteyenler, altın alabilirler. Geri yükseleceği bekleniyor. Bunun ne zaman gerçekleşeceğini kestiremiyoruz. Fakat şu bu gerçek, altın her zaman gördüğü rakamı mutlaka görecektir. Bu söz kuyumcuların söylediği bir sözdür. Bizde aynı şekilde söylüyoruz. Oda 299 lira demek 299'u hali hazırda görecektir. Düğün sezonundan bahsedecek olursak bu yıl ve geçen yıl fiyatlar biraz dalgalıydı. Fiyatların dalgalı olmasından dolayı millet biraz panik yaptı. Alıp almamak konusunda tereddüt etti. Sezon biraz sakin geçti diyebiliriz" diye konuştu.