Alt ligleri konuşan yok

Lig maçlarının oynanmasıyla ilgili planlamalar yapılırken, Süper Lig ve TFF Birinci Ligine göre planlama yapıldığını belirten Yeşilyurt Belediyespor Teknik Direktörü Alaattin Gülerce, 'Alt liglere gelince hiç kimse plan ve projeden bahsetmiyor. Alt liglerde yaşanan sıkıntılar ne olacak' dedi.

Alt ligleri konuşan yok

Yeşilyurt Belediyespor Teknik Direktörü Alaattin Gülerce, liglerin başlama tarihi ile ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Gülerce, liglerin kaldığı yerden devam etmesi halinde bazı sorunların devam edeceğini söyledi.

Süreç iyi yönetiliyor

Koronavirüs sürecinde alınan önlem ve tedbirlerin yerinde olduğunu kaydederek, sürecin güzel yönetildiğini belirtti. Gülerce, TFF'nin lig maçlarının oynanmasıyla ilgili planlamalar yaptığını anımsatarak, "Kampların yapılması ve maçların oynanmasıyla ilgili planlamalar yapılırken, Süper Lig ve TFF Birinci Ligine planlamasına göre gidiliyor. Alt liglere gelince hiç kimse plan ve projeden bahsetmiyor. Maçların oynanması için 14, 15, 16 Haziran tarihleri belirleniyor. Bunun gerçekleştirilmesi için takımların en geç mayıs ayının ortalarında sorunsuz bir şekilde toplanması gerekir.  Dört haftalık kamp süresinin tamamlanıp maç haftasına hazır hale gelmesi lazım.  En hızlandırılmış şekliye bunu söylüyorum. Alt liglerdeki takımlar Covid(19) mücadelesinde yer alan temas yapmayacaksın, izolasyonu gerektiği şekilde yapacaksın uyarılarını nasıl yerine getireceksin? Süper Lig dahil üst liglerdeki, tesisler alt liglerde bulunmuyor. Antrenman sahası, duş sorunu, yemek sorunu, dışarıyla temas sorunu bunları alt liglerde  sağlıklı şekilde çözemezsiniz. Futbolcuları sosyal mesafeden nasıl uzak tutacaksın? Koronavirüs mücadelesinde alt liglerde yer alan takımların büyük çoğunluğunun tesis noktasında yetersiz olduğu biliniyor" diye konuştu.

Her takımın şartları kamp yapmaya yeterli değil

Lig maçlarının oynanmasıyla ilgili olarak TFF'nin kendilerini bilgilendirdiğini aktaran Gülerce, "Bizde kendilerine tesislerimizin imkanı, şartlarımızı, çabucak toparlanıp, kamp ve maçlara hazırlanma aşamasına gelme şansının fazla olmadığı ilettik. Diyelim ki, gerekli önlemleri alıp, lige başladık, takım içinde bir futbolcuda virüs çıktı. 6 ayda azalma olacağı söyleniyor. Bu da risk demek. Sadece kararlar üst liglerde şampiyonluğu belirlenmesi ve önümüzdeki sezon Avrupa kupalarına gidecek takımların belirlenmesine yönelik kararlar alınıyor. Alt liglerde yaşanan sıkıntılar ne olacak, alt liglerde de profesyonel futbolcular var. Alt liglerdeki takımlarında hedefleri var. Alt liglerdeki takımların imkanlarını, şartlarını biliyor musunuz, araştırdınız mı? Bunlar nasıl kamp yapacak, nasıl izole olacaklar, nasıl deplasman gideceğiz. Alt taraf daha sıkıntı, üst ligi çözersiniz. Süper lig de sorun yok. Tesisler, antrenman sahaları yeterli, izolasyonu koruma noktasında bunu yapabilirsiniz, ama alt liglerde nasıl yapacaksınız. Üst ligleri bir şekilde neticelendirebilirsiniz fakat alt ligler için aynı şeyleri söyleyemeyiz. Her takımın şartları, Bolu ve Antalya'ya kamp yapmaya gitmek için yeterli değil. Olsa bile yine 25, 30 kişiyle idman yapacaksın. Takımı bir otele götürür 15 gün takımı izole ederiz. Ama tekrar antrenman yapmak için kente geldiğimizde ben oyuncuyu bir, bir buçuk ay kampta tutamam ki. Alt liglerde teması önlemek çok zor" şeklinde konuştu.

Futbolcuları mental olarak  maçlara hazırlamak çok zor

Futbolcular liglerin başlaması durumunda lige hazır mı sorusuna cevap veren Gülerce, "Liglerin ertelenmesiyle birlikte futbolculara, kafalarının dinlenmesi için 10 günlük dinlenme zamanı verdik.  sonrasında video sistemiyle idman yaptırdık. Hiç boş bırakmadık. İmkanları olanları koşturduk, imkanı olmayanlara evde egzersizlerle hazır tutmaya çalıştık. Yaşanan süreçte verilen ara sonrasında futbolcuları maçlara hazırlamak, süreçte futbolcunun yüzde 60 performansı gitti. Kalan yüzdeyi sağlıklı tutmaya çalışıyoruz. Ne kadar tutabilirisin. Futbolcunun, mental açıdan da korkusu var. Futbolcunun her anını kontrol altında tutmak lazım. Bir de işin maddi boyutu var. bizim kulüp bir şekilde ödeme eri yapıyor ama bazı kulüpler, ödemelerde sıkıntılar yaşıyorlar. Özellikle alt liglerin sağlıklı şekilde tamamlanacağını düşünmüyorum. Süper lig, TFF birinci ligde yapabilirsin ama alt liglerde şuan ki şartlarla alt ligleri izole etmen mümkün değil" şeklinde konuştu.