Alıçta hasat zamanı

Hekimhan ilçesinde 'doğal ilaç' olarak adlandırılan alıçların hasadı sürüyor. Vatandaşlar tarafından toplanan alıçlar, belediye tarafından kurulan tesiste tamamen doğal olarak üretilip tüm Türkiye'ye dağıtılıyor. Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, alıcın, hem çiftçiyi kalkındırdığını hem de sirkesi ile doğal sağlık arayanların en önemli tercihi olduğunu söyledi.

Alıçta hasat zamanı

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde dağlık kesimlerde doğal olarak yetişen ve 'doğal ilaç' olarak bilinen ve birçok hastalığa iyi geldiği bilinen alıç, ağaçlardan toplanarak vatandaşın damak lezzetine sunuluyor. Alıçlar, Hekimhan Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl bölgeye kazandırılan üretim tesisi tesisinde sirkeye dönüştürülerek vatandaşlara ek gelir sağlıyor.

DAP desteği ile tesis kurduk 

İlçede devam eden alıç hasadı ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Turan Karadağ, içerisinde antioksidan özelliğe sahip 14 bileşiğin tespit edildiği alıcın, hem çiftçiyi kalkındırdığını hem de sirkesi ile doğal sağlık arayanların en önemli tercihi olduğunu söyledi. Vatandaşlar tarafından toplanan alıçların tesise getirildiğini anlatan Karadağ, "Burada özenle işlenerek alıç sirkesine dönüştürülüyor. Burada doğal olarak işlenen ürünler tüm Türkiye’ye ulaştırılıyor. Hem ilçedeki vatandaşlarımız ek gelir sağlamış oluyor, hem de yurttaşlarımız sağlıklı ve doğal sirkeyi yerinden almış oluyor. Bizler seçim zamanı bu ilçeyi kalkındıracağız demiştik. Hamdolsun hayata geçen projelerimiz ile bu sözümüzü yerine getiriyoruz. DAP desteği ile alıç sirkesi üretim tesisini kurduk. Üreten vatandaşı, üreticiyi desteklemek için öncelikle ilçemizin en büyük tarım değerlerine hamilik yapıyoruz. Alıç sirkesi üretim tesisi projemiz ile de bunu taçlandırdık. Günlük 2 bin şişe sirke üretiminin yapılabileceği bir tesisimiz var. Binlerce şişe sirkenin satışını yaptık" dedi.  

Tüm Türkiye’ye ulaştırılıyor

Alıç sirkesinin üretiminden ziyade yeni pazar alanlara ulaşmaya çalıştıklarını kaydeden Karadağ, "Biz ürettik gerisini başkası yapsın demedik. Yine şifa deposu olan alıç sirkesini tüm Türkiye’ye ulaştırmak için E ticaret ortamına taşıdık. Belediyemize ait olan hekimhansirke.com ile sipariş veren tüm vatandaşlarımıza gönderim sağlıyoruz. Önceden İlçeye gelecek araç bulamıyoruz diye şikayet edenler vardı şimdi ise bir E ticaret firması tüm Türkiye’ye kargo gönderiyor. Bu hayal değil arkadaşlar, bu Hekimhan’ın başarısıdır. Yine market raflarına taşımak için girişimlerimiz oldu Malatya’da, Ankara’da, İstanbul’da market raflarında satılıyor. Diğer şehirlerimizde de inşallah satışını yapacağız" açıklamasında bulundu.