Albayrak güven tazeledi

Eğitim-Sen Malatya Şubesinin 11. Olağan Kongre'sinde mevcut Başkan Kazım Albayrak, tek listeyle girdiği seçimde güven tazeledi. Albayrak, 277 oyun büyük çoğunluğunu alarak yeniden başkanlığa seçildi.

Albayrak güven tazeledi

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Malatya Şubesi'nin 11. Olağan Kongre'si Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezi'nde  gerçekleştirildi.  Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Kazım Albayrak açılış konuşması yaparak, olağan genel kurula katılan herkese teşekkür etti. 
Eğitim Sen 11'inci Malatya Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdiklerini anımsatan Albayrak, "277 delege ve tek liste halinde secime gidiyoruz. Oldukça verimli çalışmalarla, bu sonuca geldik. Dönemsel gereği Malatya'da farklı listelerle seçime gitmemiz bizim açımızdan sıkıntı olacaktı. Eğitim sürecinin zor dönemlerini yaşıyoruz.  Bir yandan neoliberal saldırılar, sık sık değişen eğitim müfredatları, programları çalışanların, veliler ile sınav sistemlerin öğrencilerin kafasını karıştırıyor. Bu süreçte biz kamusal ve parasız nitelikli eğitim düşüncelerimizi bütün vatandaşların talebi olarak dile getirmeye çalışıyoruz. Amacımız ülke genelinde kamusal eğitimi, parasız, nitelikli herkes için sağlıklı bir şekilde bütün yurttaşlarımıza sağlamak. Bunun dışında son dönemlerde karşımıza en fazla çıka şey öğretmen meslek kanunu. Milli Eğitim Bakanının söylediği 'herkes üniversite okumak zorunda değil' sözü  ciddi bir problem oldu. Çünkü gençlerin, hayallerini baştan kapatmış oluyorlar. Bugün Avrupa Birliği ülkelerinde üniversiteli olup, çalışma oranı yüzde 90'ken, bizde bu oran yüzde 70'lerde. Bizim bu oranı yükseltmemiz gerekirken,  her ne kadar çalışan olsa bile, nitelikli, eğitimli çalışanların ülkeyi daha fazla kalkındıracağını düşünüyoruz.  Özellikle şunu söylemek istiyoruz. Biz mücadelemizi meşru zeminde yürüteceğiz. Halkın, çalışanların ve öğrencilerin ihtiyaçları üzerinde yürüteceğiz. Siyasetle olan ilişkimiz tamamen demokrasi mücadelesine destek niteliğindedir. Ülkenin acil demokratikleşmeye ihtiyacı var. Eğitim Sen olarak; çalışanların halkın, emekçilerin ihtiyaçları üzerinde tarafız. Taraflığımızı her yerde haykırıyoruz" ifadelerini kullandı.