AKSA malzeme satamaz

Elektrik dağıtım şirketi AKSA Elektrik'in malzeme satışı yapmasının yasal olmadığını belirten Malatya Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İbrahim Halil İçen, 'Firma ile konuşup, herhangi bir sonuç alamadığımızdan konuyu bakanlığa taşıdık' dedi.

AKSA malzeme satamaz

Malatya Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İbrahim Halil İçen, basın mensuplarına AKSA şirketinin elektrik malzemesi satmasıyla, ilgili değerlendirmelerde bulundu. İçen, yapılan uygulamanın yasal olmadığını iddia ederek herkesin kendi işini yapması gerektiğini kaydetti. İçen, “Geçtiğimiz günlerde de konu ile ilgili açıklama yapmıştık. Sıkıntı hala devam ediyor. İnşallah ileriki tarihlerde bir sonuca varılacaktır. Konunu önemini enerji bakanına hazırlanan dosya ile iletildi. Çıkacak sonucu bizler ve elektrikçi esnaflarımız bekliyor. Sıkıntıları yeniden dile getirmek gerekirse, bu büyük firma orada ampul, pil, şarj cihazı gibi elektrikçi esnafımızın sattığı malzemeleri satıyorlar. Ayrıca sigorta şirketlerinin alanı olan deprem sigortasına kadar yapıyorlar. Gerek biz elektrikçiler, gerekse sigorta şirketleri bu konudan mustarip. Biz konuyu firmanın yetkili müdürüne ilettik. Bir sonuç alamayınca konuyu Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şevket Keskin’e ilettik.  Şevket beyle tekrar gittik ve tekrar görüştük. Az önce dediğim gibi konuyu zaten dosya halinde Enerji Bakanlığına ilettik. İnşallah bir sonuç alacağız. Yapılan bu iş yasal değil, etikte değil. Büyük marketler küçükleri yemek için uğraşıyorlar, buda ona benzedi büyük firmalar küçük firmaları bitirmeye çalışıyor. Vatandaşın elektrikçilerden alış veriş yapmasını isteriz. Çünkü biz sattığımız ürünün daima arkasındayız. Son olarak diyorum ki, herkes kendi işini yapmalı” diye konuştu.

Malzeme fiyatları düşmedi

Döviz fiyatlarının düşmesine rağmen malzeme fiyatların düşmediğini dile getiren İçen, “Yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı işlerimiz kesat. Çünkü inşaat yapımları durgun. Birde ürünlere zam geldi. Şuan Dolar düştü ama ürünlere yapılan zamlar düşmedi. Bakır ülkemizde de imal edilmesine rağmen, bakır fiyatlarını satıcılar yâda bunu piyasaya sürenler Doları 7,5 seviyelerinde görüyorlar. Bakırı örnek verdim ama bu bütün ürünlerde böyle. Yine de sürekli olarak zam geliyor. Geçtiğimiz günlerde firmalar yeni fiyat listesi hazırlamaya başladı. Geçtiğimiz günlerde enerji bakanı bazı programlar için Malatya’ya geldi. Bizim alanlarla ilgili bir bakan ilimize geliyor ama biz bu bakanın programına davet edilmedik. Ne Elektrik Mühendisleri Odasını çağırdılar, nede bizim odamızı çağırdılar. AK Parti’den yetkililere nedenini sorduk ama bizi kimse dinlemedi. Bizi kimse muhatap almadı. Muhatap alınması gereken biziz ama muhatap alınmadık” ifadelerinde bulundu.