Akkurt Yeşilyurt'a talip

31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde Saadet Partisi (SP) Yeşilyurt Belediye Başkan adayı Emine Akkurt oldu. Akkurt, 'Biz memleketimizi adaletle, dürüstlükle, nizamla, bereketle, eşit katılımla yönetmeye talibiz. Malatya'da bugüne kadar bunun olmadığına hepimiz şahit olduk' dedi.

Akkurt Yeşilyurt'a talip

SP büyükşehir ve 5 ilçe adayı için kentteki özel bir otelde aday tanıtım toplantısına düzenledi. Toplantıya SP İl Başkanı Osman Marasalı, Denetim Kurulu Üyesi Mehmet Asiltürk, Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Emine Akkurt ve partililer katıldı. Malatya’da belediye başkanlığı için yarışacak tek kadın aday olan Emine Akkurt, cepsiz ceket sloganıyla yola çıkmış olduklarını belirterek, “Bende belki bilmeyerek, cepsiz ceket ile karşınıza çıktım. Bu yolda bu uğurda bizleri gönülden destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Bugüne kadarki siyasi hayatımızda Emine Akkurt olarak herkes bilir ki, liyakate, ehliyete, adalete, dürüstlüğe, çalışmaya önem verdik. Böyle bir teşkilatlanmayla çalıştık. Bugün farklı bir kulvardayız. Malatya genelinde ve bölgemizde belediye başkanlıklarına hiçbir yerde kadın aday laik görülmemişti. Saadet partisi teşkilatı bu anlamda bir ilke imza attı çok teşekkür ediyorum. Siyasi hayatımız boyunca özellikle yerel seçimlerde bunun mücadelesini çok vermiştik. Belediye meclis üyeliklerindeki mücadelemiz çok bilinmez, Malatya genelinde ama bilinler bilirler. Biz belediye meclis üyeliğinde bile kadınlara yer verme konusunda ne yazık ki, siyasi partilerde çok ciddi bir mücadele var. Saadet partisinde bunun olmadığını görüyorum. Belediye başkan adayı olmamız bütün memleketimize hayırlı olur inşallah. Şu süreçte insanlarımızın bir takım bıkkınlıklar, bezginlikler içinde olduğunu görüyoruz. Bunları değerlendirilerek biz ateşten bir gömleği giymeye talibiz. Şuradaki ceket, bizim ifademizle ateşten bir gömlek. Buna talip olmak herkesin harcı değil. Biz memleketimizi adaletle, dürüstlükle, nizamla, bereketle, eşit katılımla yönetmeye talibiz. Malatya’da bugüne kadar bunun olmadığına hepimiz şahit olduk. Bu nedenle sadece Emine Akkurt olarak değil, bütün vatandaşlarımızla el ele, gönül gönüle vererek bu işi başaracağımıza iman ettik biz. Yolumuz aydın ve açık olsun. Sözü fazla uzatmaya gerek yok artık icraat vakti” diye konuştu.

Yaşanabilir bir Malatya kurmak istiyoruz

SP İl Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Marasalı, kazanmanın ya da kaybetmenin önemli olmadığını söyledi. Marasalı, “Belediye Başkanlığı başkasına karşı olma değil bir hizmet yarışıdır.  Biz kimseye karşı değiliz,  yaşanabilir bir Malatya kurmak istiyoruz.  Yaşanabilir şehirler endeksinde üstte çıkan bir Malatya oluşturmak istiyoruz. Belediye kaynaklarımızı israf etmeyeceğimizi, harcarken her kuruşun azami dikkat gerektirdiği ne, boş işlerle uğraşmayacağımıza, plansız projesiz harcama yapmayacağımıza,  makam aracı saltanatına veya uygulamasına son vereceğimize, kapımız daima halka açık tutacağımıza, sadece seçim dönemlerinde değil her hafta halk günleri yapacağımıza, ihaleleri şeffaf yapılacağına, belediye şirketlerinin çiftlik olmaktan çıkarılıp, bağımsız denetime açılacağını,  belediye ve belediye şirketlerinin esnaf ve tüccar nezdinde kaybolan itibarının yeniden tesis edileceğine, kanunun alma dedi hiçbir ücreti almayacağıma, haksız alınan ücretlerin Mahkeme yolu gösterilmeksizin ücretlerin iade edileceğine, imar uygulamaları ile ilgili olarak dönemimiz içerisinde en küçük bir şaibeye yol açmayacağımıza, imar uygulamalarında herkese aynı hak ve uygulamaları yapacağımıza, Malatya'nın Doğusu ile Batısı kuzeyi ile güneyi arasında farklı imar Mevzuatı uygulayacağımıza,  Ahmet’e ne ise Mehmet’e o hak verileceğine, iş yapan insanlardan resim ve harçlar haricinde haraç almayacağımıza, işlemleri kolaylaştıracağımıza,  yeşil katliamına son vereceğimize, halk ve çalışanlar arasında hiçbir ayrım yapamayacağımızı, STK'ları yandaş veya candaş diye ayırmayacağımıza, yandaş STK'lara belediye kaynaklarını peşkeş çekmeyeceğimize, görev dağılımlarını ehliyet ve Liyakat esaslı yapacağımıza, işin gereğinden fazla adam çalıştırmayacağımıza,  kontrol edilmeden hiçbir müteahhide ücret ödemeyeceğimize namusum ve şerefimiz üzerine huzurunuzda söz veriyorum. Meşhur sözdür hayvanlar yularından, insanlar sözünden tutulur diye, sizi bugün burada Malatya kamuoyunun önünde söz veriyorum” şeklinde konuştu. Yapılan açıklamaların ardından adaylar tanıtıldı. Malatya Büyükşehir için Osman Marasalı, Yeşilyurt ilçesine Emine Akkurt, Doğanşehir ilçesine Sinan Erarslan, Hekimhan ilçesine Lütfi Şahin, Doğanyol ilçesine Osman Solmazgül, Pütürge ilçesine Kasım Tilbaç, Kale ilçesine Ramazan Çetinkaya aday olarak gösterildi. Diğer ilçelerin ise ilerleyen günlerde açıklanacağı bildirildi. Toplantıda ayrıca Osman Marasalı’ya cepsiz ceket giydirilirken, Emine Akkurt’ta da Saadet Partisi rozeti takıldı.