'Ak Parti'yi bölebilirdim'

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yollarının nasıl ayrıldığını açıkladı. Davutoğlu, istifa sürecine ilişkin ise, 'Ak Parti'yi bölebilirdim' yorumunda bulundu.

'Ak Parti'yi bölebilirdim'

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AKP ile yollarının ayrılması sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.Kendisinin daha fazla özgürlük, Erdoğan’ın ise daha fazla otoriterlik dediğini belirten Davutoğlu, “Hatırlatırsanız, benim odamı da dinlediler. Sayın Erdoğan, ben ve MİT Müsteşarı. Çünkü FETÖ için bu üç isim engeldi. Ama daha sonra, Sayın Erdoğan ile yollarımızın ayrıldığı nokta, ben, ‘Demokrasiye birileri darbe girişiminde bulunduysa, bunun çözümü daha fazla özgürlük ve kamu düzeni ile daha fazla demokrasidir’ derken, Sayın Erdoğan özellikle Anayasa Referandumu sonrası, ‘Daha fazla güç, daha fazla otoriterlik’ demeye başladı. Ayrıldığımız nokta bu” ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ'Yİ BÖLÜNME İLE KARŞI KARŞIYA BIRAKABİLİRDİM"

Hırsı için parti kurdu eleştirileriyle karşılaşan Davutoğlu,  “Hırs ile azim arasında bir fark vardır. Ben hırslı değil, azimli bir insanım. Eğer bir intikam hırsı ile davranmış olsaydım, 2016’da, bir seçimi büyük bir zaferle kazanıp, demokrasi tarihinin en yüksek oyunu aldıktan sonra, devlet yönetimi zaafa uğramasın diye Başbakanlığı, Genel Başkanlığı bırakmaz, kongreye aday olarak gider ve AK Parti’yi bir bölünmeyle karşı karşıya bırakabilirdim” diye konuştu. Kaynak Yeniçağ: Ahmet Davutoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan itirafı