AK Parti sevdamızdır

AK Parti Yeşilyurt belediye başkan aday adayı Avukat Muhammed Yalçınkaya, 'Ak Parti, sadece Türkiye'nin değil komşu coğrafyanın, ümmetin ve dünya mazlumlarının umudu olmuş bir partidir. Bu gün için Ak Partinin kaderi ülkemizin kaderi ile de özdeşleşmiştir. Bu kadar büyük bir misyon yüklenen Ak Parti, elbette ki bizim için de bir sevdadır. Bu davanın lideri olan Sayın Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşı olabilmek bizim için büyük bir onur ve ülkemize hizmetin adresidir' dedi.

AK Parti sevdamızdır

AK Parti Yeşilyurt belediye başkan aday adayı Avukat Muhammed Yalçınkaya gazetemizi ziyaret ederek, AK Parti siyasetine dair değerlendirmelerde bulundu. Parti’nin gençlik kollarından yetişen ve her kademsinde görev alan Avukat Muhammed Yalçınkaya, Ak Parti’nin sadece Türkiye'nin değil komşu coğrafyanın, ümmetin ve dünya mazlumlarının umudu olmuş bir parti olduğunu söyledi. İşte AK Parti Yeşilyurt ilçe başkanı ve aynı zamanda belediye başkan aday adayı Avukat Muhammed Yalçınkaya ile yaptığımız röportajdan kesitler şöyle:

NETHABER: Muhammed Bey, kendinizden bir kaç cümle ile bahsedebilir misiniz?

MUHAMMED YALÇINKAYA: Lisans öğrenimimi Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde İletişim Bilimleri alanında Yüksek Lisans Programını tamamladım. Hali hazırda Malatya Barosu'na kayıtlı olarak serbest avukatlık yapıyorum. Malatya Adliyesinde İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku başta olmak üzere bir süre bilirkişilik yaptım. T.C. Adalet Bakanlığı bünyesinde Uzman Arabulucu olarak görev yapıyorum. Aynı zamanda bakanlık bünyesinde Arabulucu Eğiticisi olarak da görev ifa etmekteyim.

NETHABER: Muhammed Bey, Ne zamandan beri siyasetle ilgilisiniz?

MUHAMMED YALÇINKAYA: Siyasete, Sayın Cumhurbaşkanımızın bizzat elinden 14.03.2002 tarihinde aldığım Ak Parti Malatya İl Gençlik Kolları Kurucu İl Başkanı yetki belgesi ile başladım. Devamında İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İl Başkan Yardımcısı, İlçe Başkan Yardımcısı olarak görev yaptım. Halen Ak Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı olarak görev yapmaktayım.

İNSANLIĞA ADANMIŞ BİR HAYAT DEĞERLİDİR

NETHABER: Muhammed Bey, Ak Parti siyaset sizin nazarınızda neye tekabül ediyor?

MUHAMMED YALÇINKAYA: Peygamber efendimiz; “İnsanların en hayırlısı insanlığa en faydalı olandır” der. Bizde bu zaviyeden bakınca, insanlığa adanmış bir hayatın ve siyasetin bu dünyanın en değerli mirası olduğuna inanıyoruz. Yaşadığımız dünyaya ve şehre katkı sunmak; sorumluluklarımızı yerine getirmek ve üzerimizde emeği bulunan herkese karşı olan borcumuzu samimi olarak ifa etmenin bir yolu olarak Partimizde siyaset yapıyoruz.

NETHABER: Muhammed Bey, neden Ak Parti?

MUHAMMED YALÇINKAYA: Ak Parti, sadece Türkiye'nin değil; komşu coğrafyanın, ümmetin ve dünya mazlumlarının umudu olmuş bir partidir. Bu gün için Ak Partinin kaderi ülkemizin kaderi ile de özdeşleşmiştir. Bu kadar büyük bir misyon yüklenen Ak Parti, elbette ki  bizim için de bir sevdadır.  Bu davanın lideri olan Sayın Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşı olabilmek bizim için büyük bir onur ve ülkemize hizmetin adresidir.

NETHABER: Muhammed Bey, sizce Ak Partinin başarılarının sırrı nedir?

MUHAMMED YALÇINKAYA: Sabır, cesaret, adalet, vicdan, samimiyet, fedakarlık ve vefa duygusuyla yoğrulmuş gönül erlerinin yer aldığı Partimize elbette başarı nasip olacaktır. Bizler yerelde attığımız her adımda Genel Başkanımızın çizdiği vizyon, gösterdiği hedefler ve parti politikaları doğrultusunda yol almak durumundayız. Bu disiplin ve samimi çalışma da meyvesini milletin gönlünde tartışmasız bir yer almakla ortaya koymuştur.

DOĞAL ADAY OLARAK BİZ BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYIYIZ

NETHABER: Muhammed Bey, önümüzdeki mahalli genel seçimlerde herhangi bir adaylık düşünceniz var mıdır?

MUHAMMED YALÇINKAYA:  Biz milletimize hizmet için partimizin her kademesinde, kurulduğu günden bu yana, kesintisiz olarak görev aldık. Bugüne kadar bize nerede ihtiyaç varsa, sorgusuz sualsiz orada bulunduk. Etrafta kim var kim yok diye bakmadan sahada olduk ve ter döktük. Gelinen aşamada, Partimizin bizim için öngördüğü şekilde doğal aday olarak biz de belediye başkan aday adayıyız. Bu aynı zamanda, teşkilatımızın, özellikle gençlik kollarımızın, kadın kollarımızın, mahalle temsilcilerimiz ile sandık kurulu üyelerimizin de doğal bir talebidir. Bu kadar uzun süre hizmet eden, bu dava içinde yoğrulmuş, gençliğini bu yola vakfetmiş biri olarak şehrimize hizmet etmek bizim için de büyük bir onur ve şereftir.

NETHABER: Muhammed Bey, Yeşilyurt'u sizin için anlamlı kılan şey nedir?

MUHAMMED YALÇINKAYA: Yeşilyurt, Malatya’mızın gözbebeğidir. Evliya Çelebi, Niyaz-i Mısri ve diğer pek çok gönül ve mana erlerinin dizelerine konu olmuş Yeşilyurt bizim için de müstesna bir değerdedir. Şehrin en büyük ilçesidir; aynı zamanda farklı sosyal katmanların bir arada olduğu Yeşilyurt Türkiye'nin minik bir yansımasıdır. Bir arada ve huzurla yaşanılan ilçemiz, bize göre en güzel hizmetlere layıktır. Malatya'mızın vitrini ve gelişim merkezi olan Yeşilyurt, sosyal ve ekonomik olarak da şehrimiz için bir lokomotif görevini görmektedir. Malatya'nın geleceği ve yaşanılabilir şehir konsepti Yeşilyurt'tan geçmektedir. Bu sebeple, "Yeşilyurt bizim için, yarınlarımız için, Malatya'mız için en güzel hayalimizdir" diyoruz.