Ahmet Çakır'ı arıyoruz

Mahalleye yeteri kadar hizmet gelmediğini dile getiren Hidayet Mahalle Muhtarı Engin Güleç, 'Belediyelerden hiçbir hizmet alamıyoruz. Çevreyolu'nun altına hizmet yapılmıyor. Ahmet Çakır'ın dışında Çevreyolu'nun altına hizmet eden olmadı. Ahmet Çakır'ı gerçekten arar duruma geldik. Sadece mikrofon karşısına geçtiler mi muhtarlara ve STK'lara değer veriyoruz diyorlar' dedi.

Ahmet Çakır'ı arıyoruz

Malatya Battalgazi İlçesi Hidayet Mahalle Muhtarı Engin Güleç, gazetemize açıklamalarda bulundu. Güleç, çevre yolu altında bulunan mahallelerin birçok sorununun olduğunu belirterek,  en belediyelerden yeteri kadar hizmet alamadıklarını söyledi.

Çakır'ı gerçekten arar duruma geldik

Güleç, gelen belediye başkanlarının gidenleri arattığını ifade ederek, “Ahmet Çakır'ın dışında hiç bir hizmet alamadık. Ahmet Çakır'ı gerçekten arar duruma geldik. Hiçbir yerden hizmet alamıyoruz. Sadece mikrofon karşısına geçtiler mi muhtarlara ve STK'lara değer veriyoruz diyorlar. Sadece kameralar karşısında. Sözde, özde hiç bir şey yok. Kimse değer vermiyor. Bu yandan dertliyiz, doluyuz. Hiç bir icraat yoktur. Çevreyolunun altına hizmet yapılmıyor. Çevreyolunun üstüne geçe geç saatte de olsa bir telefonla hızlı bir şekilde yapıyor. Bizim buraya aylardır bildirmemize rağmen ana caddeye asfalt dökülecek. Asfalt dökülmüyor. Kilit taşı için bir sene önce başvurduk hala onarımı duruyor.  Böyle hizmet anlayışı olur mu?" diye konuştu.

Neşter vurulması lazım

Mahalledeki kat irtifakı sorununa değinen Güleç, rant olmadığından dolayı belediyelerin bu bölgeyle ilgilenmediğini öne sürdü. Güleç, “Emsal teşkil etmesi için ben küçüklüğümden beri burada yaşıyorum. Adliye Binası, Vergi Dairesi MATİM İş Merkezi o bölgenin zemini bataklık olmasına rağmen oralara 10 kat irtifakı veriliyor. Ne hikmetse buranın zemin etüdü yapılmadan en fazla 4 kat veriyorlar. O yüzden müteahhitler buralara girmiyor. Bundan dolayı bu bölge gelişmiyor. Bu bizim kanayan yaramız. Geçici serum ve antibiyotiklerle tedavi edilmez. Neşter vurulması lazım" dedi.

Sadece Vali bize değer veriyor

Güleç, Vali Aydın Baruş ve Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren’in muhtarlara ve Malatya insanına çok değer verdiğini dile getirerek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bize verdiği değeri bir tek ilin valisinden görüyoruz. Gelmiş geçmiş en iyi valililerimizden bir tanesidir diyebiliriz. Gönlü açık ve mütevazi bir insan ki konuşurken insani incitmemek için büyük bir çaba sarf ediyor. Mahallemize geldi.  Vali beyin girişimleriyle mahallemizde bulunan yıkık metruk binalarda işlem yapılması talimatı verdi.  İl Emniyet Müdürü gece saat 11'de en önde kendisi o metruk binalara giriş yaptı. Sayın Valimiz ve İl Emniyet Müdürümüzle gurur duyuyoruz.  Bizi ziyaret edip muhtarlara değer verdikleri için kendilerine şahsım ve mahallem adına çok teşekkür ediyoruz. Metruk binalar için Vali Bey talimatları verdi. İnşallah yıkılacak. Mahallemiz ve mahalle sakinlerimiz rahata kavuşacak" şeklinde konuştu.