Ağbaba'dan 50 Kuruş Tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, kayısıda hasat sezonunun başlamasıyla birlikte meyve suyu için alınan kayısının taban fiyatının 50 kuruş belirlenmesine sert tepti göstererek, 'Kayısı üreticisi 13 kilogram meyve sululuk kayısı karşılığında 1 litre mazot alabilecek' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Ağbaba'dan 50 Kuruş Tepkisi

Malatya’da CHP İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Ağbaba, gündeme ilişkin konularla ilgili açıklamalarda bulundu.
İlk olarak İstanbul'da yenilenen seçimle ilgili konuşan Ağbaba, Türkiye ve İstanbul için hayırlı bir iş olduğunu söyledi. Ağbaba, “Şuanda herkesin rahatladığı ve yüzünün güldüğü bir dönemi geçiriyoruz. Sayın İmamoğlu'nun dediği gibi bu sonuçtan AKP genel başkanı da herhalde mutludur. O da rahatlamıştır. Millete karşı, halkın iradesine uymamanın da sonucunu hep beraber sandıklarda gördük. Türkiye'de yaşayan muhafazakarı, sağcısı, solcusu herkes artık geleceğe umutla bakıyor” diye konuştu.

Kemal Sunal müzesi kurulmalı

Yeşilçam’ın Usta Sanatçısı Kemal Sunal'ı vefatının 19'uncu yılında anan Ağbaba, “Sevgili Kemal Sunal'ın ölüm yıldönümü. Kemal Sunal, Türkiye'nin simgelerindendir. Türkiye'de her kesimin siyasi görüşü ve etnik kimliği ne olursa olsun sevdiği birkaç insan vardır. Bunlardan birisi Kemal Sunal'dır. Bir diğeri Tarık Akan'dır. Böyle birinin hemşerisi olmaktan gurur duyuyoruz. Malatya, Kemal Sunal'ın kıymetini bilmiyor. Defalarca çağrı yaptık, Kemal Sunal ile ilgili mutlaka bir müze kurulmalıdır. Bir başka şehirde olsa o şehir o isimle kendisini dünyaya tanıtır. Mutlaka bir müzenin kurulması, giymiş olduğu o elbiselerin orada sergilenmesi gerektiğini söylüyoruz. Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne de bu konudaki çağrımızı yineliyoruz. Eğer olmasa bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığı'na girişimde bulunacağımı Malatyalılara duyurmak istiyorum” dedi. TÜİK’in açıkladığı Haziran ayı enflasyon rakamlarını eleştiren Ağbaba, “TÜİK, aylık binde 3, yıllıkta 15,72 enflasyon olduğunu söylüyor. Hazine ve Maliye Bakanı'nın arkadaşı, bakana iyilik olsun diye aylık enflasyonu binde 3 olarak açıklıyor. Pazara, çarşıya inin bu TÜİK başkanını, Malatya'da pazara giden kadınlar görse terlikle döverler. Bu bince 3'ün önemi şu; kamu emekçilerine toplu sözleşmelerde enflasyon oranında zam veriyorlar ya, 3 bin TL alan bir kamu çalışanına 9 TL zam verecekler” değerlendirmesinde bulundu. 

EYT’yi meclisten çıkaracağız

Ağbaba, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili konuyu sürekli gündemde tutacaklarını ifade ederek, “Emeklilerin derhal yaşam şartları düzeltilmelidir. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar EYT meselesini Türkiye'nin gündeminde tutmak için gerekeni yapacağız. O EYT'yi meclisten çıkaracağız. Çünkü gasp edilen bir hak. Seçimden önce bütün partiler hep birlikte söz verdik şimdi kaçıyorlar. Emeklilikte yaşa takılıyorlardı, sonra emeklilikte AKP'ye takıldılar, şimdi de emeklilikte MHP'ye takılıyorlar. Biz bu sorunu çözeceğimizi söylemek isteriz. Yine bir diğer konu ek gösterge 3600 meselesi. Seçimden önce söz verdiler. Hemşireye, polise, din görevlisine, astsubaya, öğretmenlere, infaz koruma memurlarına en göstergenin 3600 olması için söz verdiler” şeklinde konuştu.

TRT çökmüştür

TRT Kürdinin Osman Öcalan ile yaptığı röportajı sert sözlerle eleştiren Ağbaba, “TRT daha bana mikrofon uzatmış değil. Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanına, muhalefete kapalı olan TRT, Osman Öcalan'a açık. Böyle devlet olmaz. Seçimden önce kırmızı bültenle aranan, MİT'in, emniyetin aradığı ve bulamadığı birine, Kuzey Irak'ın bir köyünde TRT mikrofon uzatıp konuşturuyor ne için CHP'yi kötületmek, AK Parti'yi anlatmak. İstanbul seçimlerinden iki gün önce. Osman Öcalan meselesini her seferinde bunların yüzüne şakır şakır vuracağız. Öyle milliyetçilikmiş, devletçilikmiş bunların hepsi hikaye. Bir başka ülkede olsa o hükümet istifa eder. O TRT genel müdürü, TRT genel müdürüne çıkart diyen saray bu görevi bırakır. TRT baştan aşağıya çökmüştür” açıklamasında bulundu.

13 kilo kayısı eşittir 1 litre mazot

Kayısı üreticisinin 13 kilogram meyve suluk kayısı karşılığında 1 litre mazot alabileceğini dile getiren Ağbaba, “Burada bizim bekamız kayısıdır. Kayısı para ederse, kayısıya değer verilirse, biz o zaman yaşayabiliriz. Defalarca teklifler sunduk, alan bazlı destekler sunduk ama maalesef bu tekliflerimiz kabul görmedi. Kayısı araştırma komisyonu ile ilgili bir teklifimiz var, bunu tekrar gündeme getireceğiz. Üzüm, fındık ile ilgili kuruldu ama bu konuyu meclise taşıyacağım ve bakalım meclis ne karar verecek. TARSİM mutlaka değiştirilmeli dedik ama yok denildi, Ziraat Bankası ve Kooperatifler borçları ertelesin, faizleri silsin dedik duyan olmadı. Sezonun başından kayısı fiyatının 50 kuruş olması çok acı. Kayısı festivali yapılsın diye seçimlerden önce söyledik, eğer yapmıyorsa biz yapacağız dedik. Belediye olumlu bir adım atmış, kayısı festivalini tapacaklarını duyurmuş, onu da izleyeceğiz, bakalım nasıl yapacaklar” şeklinde konuştu.
İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesinin Ergenekon davasında verilen kararla ilgili konuşan Ağbaba, “Ergenekon davası 12 yıl sonra çöktü. Bu davada sadece Ergenekon sanıkları kaybetmedi, Türkiye kaybetti. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yerle bir edildi. Rektörler, üniversiteler yerle bir edildi. Sadece beraat etmekle olmaz bunların her türlü hakları iade edilmeli ve mutlaka devlet bu insanlardan özür dilemelidir. Bununda siyaseten hesabı verilmelidir. Savcı olanlar, bu kumpası kuranlarda mutlaka bu hesabı vermelidir” ifadesinde bulundu.