Ağbaba tanıtıma katıldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Hekimhan Belediyesi'nin araç filosuna eklenen yeni İş makinesi ve araçların tanıtımına katıldı.

Ağbaba tanıtıma katıldı

Konuşmasının başında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu selamlarını ileten CHP’li Ağbaba, “Belediyelerimiz iktidarın kıskacı altında; ancak tüm engellemelere rağmen her türlü hizmet yapmaya devam ediyor” dedi.

Vekilimiz Veli Ağbaba 25 araç için şehir şehir dolaştı

Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, konuşmasında şunları ifade etti: “Bugün buradaki araç filomuzu başta Genel Başkan Yardımcımız, şehir şehir gezerek yeter ki Hekimhan’a hizmet olsun diyerek buraya getirtti. Vekilimiz Veli Ağbaba’nın sayesinde bu hizmetleri aldık.Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır. 25 tane yeni aracımız Hekimhan halkının hizmetine sunuldu. Bizim için tek amaç, parti ve fikir ayrımı yapmadan insanımıza hizmet etmektir. Gece gündüz çalışarak Hekimhan’ın adını tüm Türkiye’ye duyuracağız. Biz halkımızdan aldığımız güçle hep dik duracağız. Hekimhan’da altını siyanürle buluşturmayacağız.”

Vekilimizin belediyelerimize hizmette katkısı sonsuz

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz şunları söyledi: “Araç filomuzun Hekimhan’a hayırlı olmasını diliyorum. Başkanımız Turan Karadağ, hizmet etmek için bürokratik çalışmaları başarıyla yürütüyor, Hekimhan’a önemli katkılar yapıyor. Belediyelerimize gelen bütün hizmetlerin altında Veli Ağbaba’nın imzası var. Daha önce yerel yönetimlerden sorumlu olarak görev yaptı ve ‘kardeş belediyecilik’ projesiyle Anadolu’daki belediyelerin gelişmesini sağladı. Vekilimiz Ağbaba Hekimhan’a bir değil, onlarca kardeş yaptı. Belediye Başkanımızın söylediği gibi vekilimizin belediyelerimize katkısı sonsuz, vekilimizden onur ve gurur duyuyoruz.”

Türkiye’de en yaşanabilir ilk 10 ilçeden 9’unu CHP yönetiyor

Ağbaba, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Hem Hekimhan’da, hem Arapgir’de, hem Arguvan’da yerel seçimde vermiş olduğumuz mücadelenin katkılarını görüyoruz. Belediyelerimiz hemşerilerimizin daha yaşanabilir ve refah içinde yaşaması için her türlü hizmeti yapmaya devam ediyor. Yerel seçim sürecinde vermiş olduğumuz sözler vardı. Sözlerimizi tutmaya devam ediyoruz. Belediyelerimiz iktidarın kıskacı altında; ancak belediyelerimiz tüm bu engellemelere rağmen her türlü hizmet yapmaya devam ediyor. İnsani Gelişme Vakfı tarafından en son yapılan araştırmada, Türkiye’nin en gelişmiş ilçelerine bakıldı; buna göre İnsani Gelişme Endeksi’ndeki en iyi 10 ilçenin ilk 9’u CHP’li belediyeler tarafından yönetiliyor. “Çok Yüksek İnsani Gelişme” performansı gösteren 34 ilçenin 25’ini Cumhuriyet Halk Partisi yönetiyor. Tüm belediyelerde yurttaşlar refahı ve hizmeti en çok CHP’li belediyelerden alıyor.”

Malatya’ya hizmet etmek benim boynumun borcudur

“Hekimhanlılar ve şahsım adına Hekimhan Belediye Başkanımız Turan Karadağ’a teşekkür ediyorum. Ayrım yapmadan tüm köylere hizmet etmeye çalışıyor. Milletvekili olduğum sürece Hekimhan’a hizmet etmek benim de boynumun borcudur. Seçilmiş belediye başkanlarımızın yanında olmak, onların önünü açmak ve her üç belediyemize hizmet etmek en temel görevimdir. Hekimhan Belediyesine bugün açılışını yapacağımız araç filosu için diğer belediye başkanlarımıza da teşekkür etmek istiyorum. Her üç belediyemize katkıları için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e temizlik araçları için başta olmak üzere, parke taşları için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e, İzmir Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’ya, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’a ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye teşekkür ediyoruz.”

Altın arama olursa Hekimhan’da yaşam son bulur

“AKP’nin dayatmış olduğu politikaların bir sonucu da çevrenin katledilmesi oldu. Bazen Karadeniz’de çayların üzerine HES’ler kuruluyor, bazen doğal güzelliklere termik santraller kuruluyor, bazen de Kazdağları’nda olduğu gibi altın madenleriyle doğa yok ediliyor. Biz siyanürle altın madeni aranmasını reddediyoruz. Altın yüzünden köylerin ne hale geldiği belli. İnsanlar evlerini terk etmek zorunda kalıyor. Altın madeni arama işinden kurtulmak için herkesin birlikte mücadele etmesi lazım. Burada altının aranması tüm ilçeyi yok eder. Altın için siyanür kullanımı, insan yaşamını bile düşünmeyen bir faaliyettir. Meclis’te söyledim, burada da belirteyim; hak arama mücadelenizde her zaman yanınızda olacağım. Hekimhanlının doğa mücadelesinin neferi olacağım.”

AKP’nin depremde Malatyalı’ya layık gördüğü işte budur!

“Altı yıl önce Hekimhan’da bir deprem yaşandı. Burada ağır hasarlı binalar çok. Çadır ve konteynır verdiler. Biraz yüzleri olsa utanırlar. Hekimhan’da 829 ağır hasarlı ev var ancak 322 kişi hak sahibi oldu, yaklaşık üçte birine hak sahipliği verildi. Bugüne kadar da hiçbir ev teslim edilmedi. Kuluncak’ta 122 ağır hasarlı ve 97 hak sahibi var ama bir tek ev teslim edilemedi. Pütürge, Doğanyol’da da Ocak depreminden sonra evlerin ancak yüzde 10’u teslim edilebildi. İşte AKP’nin depremde Malatya’ya, Hekimhanlı ve Kuluncaklıya layık gördüğü budur.”

Muhalefette olmamıza rağmen vatandaşlarımızın refahını biz artırdık

“Muhalefet olarak vatandaşlarımızın refahı için birçok şey yaptık. Bugün muhtarlara asgari ücret verilmesini biz sağladık. Şimdi de muhtarlarımızın bir tüzel kişi gibi tüm masraflarını karşılayacak bir sistem kuracağız. Taşerona kadroyu biz sağladık, emekliye maaş ikramiyelerini biz yaptırdık, asgari ücretin yükselmesini de yine biz sağladık. Hem Meclis’te Genel Kurul’da, hem de komisyonlarda yaşanabilir bir Türkiye ve Malatya için çalışmaya devam edeceğiz.”

Araç filosunun tanıtımından sonra Malatya Milletvekili Ağbaba parti heyetiyle birlikte Hekimhan’da esnafları ziyaret ederek istişarelerde bulundu.