Ağaç dostları şikayetçi

Bir grup duyarlı vatandaş, bahar aylarında ağaçların gövdelerinde çıkan düzensiz sürgünleri, belediyelerin temizlemekte yetersiz kalması üzerine kendi imkanlarıyla temizlemeye çalışıyor.

Ağaç dostları şikayetçi

Ağaç dostları, daha önce Eskimalatya yolu Hanımınçifliği ve Şehir Mezarlığı yolunda karşımıza çıkmışlardı. Dünde Fırat Mahallesi Hastane Caddesi, Eski Devlet Hastanesinin olduğu caddede, Belediyelerin düzensiz çıkan sürgünleri zamanında temizlemediğini, zayıf kaldığını ve ağaçlara önem vermediklerini öne sürerek, kendi imkanlarıyla ağaçlardaki düzensiz sürgünleri temizlemeye çalıştılar. 
Düzensiz çıkan sürgünlerin zamanında temizlemediğini takdirde ağaçların, zayıf kaldığını ve sürgünlerin ağaçlara zarar verdiğini, ağaçların üst dallarının çalışmadığı ve zamanla kurumasına neden olduğunu vurguladılar. Vatandaşlar ellerinde testere ve makaslarını alarak ağaçlar kurumasın diye budamaya devam ediyorlar.  Ağaç dostları belediyelerin bir an önce bir ekip çıkarıp bu ağaçları budamasını istiyorlar. Aksi halde yer altı suları azaldığı zaman ağaçlar budanmazsa yavaş yavaş kurumaya başlayacağını dile getiriyorlar. Bizde Nethaber Gazetesi olarak çevre ve ağaç dostu olan duyarlı vatandaşlara teşekkür ederiz. 
 

Ağaç dostları şikayetçi