Adaletin modası geçmez

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, 'Milli Görüş dediğiniz şeyin modası çoktan geçtiğini' savunan art niyetlilere, 'Milli Görüşün modası kıyamete kadar geçmeyecektir. Çünkü adaletin, kul haklarının modası geçmez' dedi.

Adaletin modası geçmez

Yeniden Refah Partisi Malatya 1. Olağan Kongresi, Genel Başkan Fatih Erbakan'ın katılımıyla kentteki özel bir otelde yapıldı. İstiklal marşıyla başlayan kongrede divan kurulunun belirlenmesinin ardından kurucu il başkanı olan Bilal Yıldırım, kongreye tek liste halinde girdi. Bilal Yıldırım, il başkanı olarak seçildi.

Milli Görüş ruhu bitmeyecek

Burada partililere hitap eden Erbakan, bazılarının maksatlı olarak, bazılarının ise gafletten dolayı 'Bu Milli Görüş dediğiniz şeyin modası çoktan geçti, devri kapandı' gibi ifadeler kullandığını kaydederek,  “Bu kişiler yanıldı. Milli Görüş'ün modası ne zaman geçer biliyor musunuz? İnsanlık için adaletin, refahın, huzur ve barışın, insan haklarının izzet, onur ile saygının modası ne zaman geçerse, Milli Görüş'ün modası da ancak o zaman geçer. Bunun manası, Milli Görüşün modası kıyamete kadar geçmeyecektir. Çünkü adaletin, kul haklarının modası geçmez. Erbakan hocamızın ifade ettiği gibi milli görüş sancağı kıyamet sabahına kadar dalgalanmaya devam edecek inşallah" diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin arkasında yer aldık

Erbakan, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde terör örgütlerinin ülke sınırlarında tehdit oluşturmasını ve terör koridorunu engellemek amacıyla askeri harekat gerçekleştirdiğini anımsatarak, “Her zaman ifade ettiğimiz gibi Türkiye'nin kendi güvenliğini sağlamak sınırlarını konuşmak vatandaşının can güvenliğini korumak için bu askeri hareketi yapması elbette ki sonuna kadar hakkıdır. Bu operasyonun sonunda başından sonuna kadar elbette ki millet olarak yeniden Refah Partisi olarak devletimizin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin arkasında yer aldık. Her zaman olduğu gibi bu operasyon süresince de Cenabı Allah Mehmetçiğimizi daima korusun ve muzaffer eylesin. Dualarını yaptık. Vatan için millet için bayrak için davamız için Şehit olmaya milli görüşçüler olarak bizler her zaman hazırız. Bu operasyonda şehitlerimize Cenabı Allah'tan gani gani rahmet diliyoruz. Cenabı Allah onları bizlere şefaatçi eylesin. Yaralılarımıza gazilerimize Cenabı Allah'tan acil şifalar diliyorum" dedi.

Sivrisinekle uğraşacağınıza gelin bataklığı kurutalım

Irak'ın, Suriye'nin, Orta Doğu'nun bugünkü haline gelmesinin ilk adımının ABD yönetiminin Irak operasyonu ve işgali olduğunu ifade eden Erbakan, “Bu apaçık bir gerçektir. Bölgede bizzat Amerika tarafından otorite boşluğu oluşturulmuş, Irak, Suriye bölünüp parçalanmış ve burada terör örgütlerine en iddialı ortam bizzat Amerika tarafından hazırlanmıştır. Suriye’nin Irak'ın Mısır'ın Libya'nın Sudan'ın Yemen'in Güneydoğu'daki terör olaylarının bugünkü haline gelmesinin sebebi Amerika'nın öncülüğünde yürütülen Büyük Ortadoğu Projesidir(BOP). Tüm bu sıkıntılar bütün bu kurtulmaya karşıladığımız mikroplar BOP' un eserleridir. IŞİD örgütünü kuran, destekleriyle bugünlere getiren, PKK'yı kuran, besleyen, destekleyen bugünlere gelmesine vesile olan doğrudan doğruya dış güçlerdir. Yıllarca ülkemizdeki PKK mağaralarında Amerikan menşeli silah teçhizat ve gıda maddeleri bulunmuş devlet televizyonu TRT yıllarca akşamları haber bültenlerinde gösterilmiştir. PYD YPG yıllardır burnumuzun dibinde gözümüzün önünde eğitime donatan binlerce tır dolusu silahla, en ağır silahlarla onları donatan onlara en gelişmiş karakolları kuran doğrudan doğruya Amerikan yönetiminin kendisidir. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiğimiz barış bunları hareketinin sonunda Ankara'ya gelip tamam yeter artık bu hareketi, bir an evvel durdurun. Bizim Amerika elimizde beslediğimiz büyüttüğünüz YPG'ye daha fazla vurmayın diyen yeni Amerikan yönetiminin ta kendisidir. Onlar kamuoyunun gözleri önünde apaçık bir şekilde gerçekleşen olaylar vardır Dolayısıyla Biz milli görüş olarak yeniden Refah Partisi olarak diyoruz ki kuklalarla uğraştığınız kadar gelen biraz da kuklacının kendisi ile uğraşalım. Sivrisinekle uğraşacağınıza gelin bataklığı kurutalım diyoruz" şeklinde konuştu.

Kürecik Üssü kapatılmalı

Erbakan, Kürecik Radar Üssünün Siyonist İsrail Devleti'ni korumak için getirilip bizim topraklarımıza yerleştirildiğini ifade ederek, Kürecik Radar Üssünün kapatılması gerektiğine işaret etti. İncirlik Üssünün kapısına kilit vurulması gerektiğini aktaran Erbakan, “İncirlik üssünün bir an evvel kapatılması gerekmektedir. Bataklığın baş müsebbibi olan Amerikan yönetimi ile olan ilişkilerimizin bir an evvel gözden geçirilmesi yeniden yapılandırılması gerekmektedir. Bölgemizin bu hale gelmesine en önemli sebebi Büyük Ortadoğu Projesidir. Öyleyse bu bataklıktan kurtulmak istiyorsak, bu terörle en etkili bir şekilde mücadele yapmak istiyorsak bu sivrisineklerden tamamıyla kurtulmak istiyorsak Sayın Cumhurbaşkanımızın BOP eş başkanlığı görevine bıraktığını acilen kamuoyuyla paylaşması gerekmektedir. Bir yandan sivrisinekleri temizlemekle uğraşacaksın, diğer taraftan bu sivrisineklere sebep olan bataklığı ortaya koyan ve yürüten BOP projesinde eş başkanlık görevini yürüteceksin. Bu asla ve asla birbiriyle bağdaşmayan iki olaydır. Amerikan yönetiminin gerçek niyetinin bilincinde olunması dostum Trump’ın stratejik ortağı Trump stratejik ortağım Amerika söyleminin acilen gözden geçirilmesi ve bu söylem doğrultusunda atılan adımların bir an evvel durdurulması şarttır“ dedi.

Borçlanma Genel Müdürlüğü kuruldu

Trump’ın Türkiye’ye yönelik yaptırım tehdidini değerlendiren Erbakan, “Trump'ın tehditlerinden dolayı çok kızdık. Elbette ki kızacağız. Kızmak hakkımız amma yine bu işin bir amması var. Nedir bu amma Türkiye olarak devletiyle, milletiyle, özel sektörüyle tam 1 trilyon dolara yakın borca batmış olmasaydık Trump bu tehditleri yapabilir miydi? Eğer bugün Türkiye de hükümet daha fazla borçlanabilmek için borcu borçla kapatabilmek için Borçlanma Genel Müdürlüğü kuruldu. Borçlanma Genel Müdürlüğünü kurmamış olsaydı Trump bize bu tehditleri yapabilir miydi? Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti 2020 senesi içerisinde 150 milyar TL borç faizi ödemek zorunda olmasaydı Trump bize bu tehditleri yapabilir miydi? Yine Cumhuriyet tarihinde ilk kez Merkez Bankası'nın kara gün akçesini kullanmak üzere yasal düzenleme yapmaya kalkmış olmasaydı, Trump bize bu tehditleri yapabilir miydi? Ülke olarak yıllık 70 milyar dolar dış ticaret açığımız olmasa, genç işsizlik oranımız % 30 seviyesinin üzerinde olmasa, enflasyon oranımız %30'u aşmış olmasa, ihraç ettiğimiz ürünlerin ham maddelerinin %82'sini ithal etmek zorunda olmasak, buğdayını, ununu, samanını, otunu, çöpünü dahi ithal eden ülke olmasak Trump bize bu tehditleri yapabilir miydi? diye konuştu.

Fiyatlar ne kadar artarsa artsın enflasyon düşüyor

Erbakan, AK Parti döneminde % 100 yerli ve milli tek bir icadın olduğunu dile getirerek, “Oda fiyatlar arttıkça habire düşen enflasyon icadı. İşte AK Parti iktidarının 18 senede %100 yerli ve milli olarak ortaya koyduğu tek ürünümüz ve icadımız bu. Bizim enflasyonumuz fiyatlar ne kadar artarsa artsın habire düşmeye devam ediyor. Dünyada böyle bir enflasyon sadece Türkiye'de var. Bu özelliğinden dolayı Maliye Bakanlığını özellikle tebrik etmek istiyoruz. Gıda fiyatları bir senede %30-40-50 artıyor. Bamya'nın kilosu 30 lira olmuş, sarımsağın kilosu 40 lira olmuş, etin kilosu 100 lira olmuş bizim enflasyon %10'larda geziyor. Böyle enflasyon mu olur" ifadelerini kullandı

Davamıza sahip çıkacağız

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Bilal Yıldırım ise, teşkilat olarak yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını vurgulayarak, “Bugün yeniden milli görüş misyon ve vizyonunu toplumun ve siyasetin bütün alanlarına yayarak, hak ve adaleti, adil düzeni üreten ve güçlü ekonomiyi, iç ve dış politikayı yapıcı bir siyaset ile yeniden tesisi için yola çıkan Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan'ın beyin her koşul ve şartta yanında olacağımızı Malatya il teşkilatı olarak ev ev, kapı kapı dolaşarak mahalle mahalle çalışarak bu hak davayı anlatacağımıza, sahip çıkacağımıza söz veriyorum" diye konuştu.

Ayasofya'yı ibadete açacağız

Sultan 2. Abdülhamid Han’ın 4. kuşak torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu ise, Malatya'nın doğal tarihi ve kültürel bereketiyle yıllar boyunca tarih sayfalarında önemli bir yeri olduğuna değinerek, Malatya'nın her geçen gün daha cazip daha yaşanabilir bir şehir olarak anılmaya devam etmekte olduğunu ifade etti. Osmanoğlu, “Çalışmalarınızda çabalarınızda şunu unutmayın hiç bir zaman yalnız değilsiniz inşallah. Bizler geldiğimiz yeri tarihimizi asla ve asla unutmayacağız. Değerli dava arkadaşlarım derdimiz hakikattir, derdimiz nerede bir çaresiz varsa o çaresizlere çare olmaktır. Derdimiz mazlumların gözyaşlarını silmektir. Biz sizden söz istiyoruz zalimlerin karşısında mazlumların yanında duracağımıza söz veriyoruz. Size Osmanlı sözü Allah’ın izniyle Ayasofya'yı açacağız inşallah" sözlerine yer verdi. Haber-Foto: Nevzat Kanar-Yasir Keskin-Hacı Bayram Gür
 

Adaletin modası geçmez
Adaletin modası geçmez
Adaletin modası geçmez
Adaletin modası geçmez
Adaletin modası geçmez
Adaletin modası geçmez
Adaletin modası geçmez
Adaletin modası geçmez
Adaletin modası geçmez
Adaletin modası geçmez
Adaletin modası geçmez
Adaletin modası geçmez
Adaletin modası geçmez
Adaletin modası geçmez
Adaletin modası geçmez