Adak Battalgazi'ye talip

Malatya'nın tarımda önemli bir ilçesi olan Battalgazi'de Ziraat Odası Başkanlık seçimleri 17 Şubat Pazar günü yapılacak. Başkanlık için mevcut Başkan Mehmet Başer'in yanı sıra Yaşar Adak'ta yarışıyor.

Adak Battalgazi'ye talip

Seçimlere kısa bir süre kala bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Adaylarından Yaşar Adak, çiftçinin ve üreticinin sesi olmak için bu yola çıktığını belirterek, çocukluktan itibaren çiftçilik yaptığını söyledi. Temelde çiftçilerin hangi sorunlarını olduğunu ve ne sıkıntılar çektiğini yakinen bilen birisi olduğunu dile getiren Adak, “Çiftçilerimizin yaşadığı temel sorunlar araç ve gereç konusunda yeterli desteği çiftçilerimiz almıyor. Çiftçilerimiz birçok sorunlar yaşıyor, Ziraat Odası Başkanlığı çiftçilerin sorunlarını çözemiyor, çiftçilerin kullanabileceği araç ve gereçler yeterli değildir, bu konuda Ziraat Odası yeterli desteği çiftçiye vermiyor” dedi. Çiftçilerin var olan sorunlarını çözmek adına başkanlığa aday olduğunu dile getiren Adak, “Çiftçinin ihtiyacı olan her türlü araç ve gereci alarak hizmetlerine sunacağız” ifadelerine yer verdi.

Usulsüzlük yapılmış

Başkanlık seçimleri öncesi gerçekleştirilen delege seçimlerindeki usulsüzlükleri de hatırlatan Adak, yapılan şikayet üzerine Battalgazi Kaymakamlığı tarafından yapılan incelemede 11 mahallede yapılan seçimlerin iptal edildiğini söyledi. Bazı seçmenlerin mevzuata uygun oy kullanmadıkları ve bazı seçmen listelerinde tek bir seçmenin olduğunun belirlenmesi üzerine 11 mahalledeki ziraat odası delege seçimlerinin iptal edildiğini belirten Adak, mevcut yönetimin iptal edilen mahallelerde kendine yakın isimleri delege olarak seçtirdiğini dile getirdi. İptal kararı ile 102 olan delege sayısının 67'ye düştüğünü söyleyen Adak, Pazar günü yapılacak olan seçimlerin demokratik bir ortamda geçmesini temenni ettiklerini söyledi. Adak, kazanmaları halinde ortak yönetim anlayışı ile odayı yöneteceklerini de vurgulayarak “Sorunları çözmek için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.