Acılı aileden tepki

Geçtiğimiz günlerde Karahan Tüneli çıkışında yaşanan kazada hayatını kaybeden ilaç mümessili Ebubekir Karaca'nın ailesi, kazaya sebebiyet veren aracın sürücüsünün serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Acılı aileden tepki

20 Haziran 2019 günü Malatya-Kayseri Karayolu üzeri Karahan Tüneli çıkışında yaşanan kazada 29 yaşındaki Ebubekir Karaca hayatını kaybetmişti. Kazadan sonra kazaya sebebiyet verdiği ileri sürülen araç sürücüsü K.B.’nin mahkemede serbest kalmasına tepki gösteren Karaca ailesi adalet istiyor. Aile tarafından yapılan açıklamada, kaza günü özel bir ilaç firmasında mümessil olarak çalışan Ebubekir Karaca’nın aniden bastıran dolu ve sağanak yağış sonrasında aracının dörtlülerini yakarak Kürecik mevkiindeki Karahan tüneli çıkışından sonra yanaştığı esnada arkadan gelen jipin hızla çarpası sonucu hayatını kaybettiği belirtildi. Kaza anında tünel içi, tünel giriş ve çıkışındaki kamera kayıtlarında Karaca’nın kullandığı araca arkadan çarpan 51 AAK 756 plakalı aracın aşırı hızlı olduğu ve kazadan korunmak için en ufak hamle dahi yapmadığı iddia edildi.

İnsan hayatı bu kadar mı değersiz!

Karaca ailesinin açıklaması şöyle: “Çarpan aracın içinde bulunan sürücü hariç 2 şahsın da ifadesinde aşırı hızlı olduklarını belirtmelerine, bu şahısların hava ve yolun durumuna ve aşırı hızlı gitmesine istinaden şoförü uyarmalarına rağmen herhangi bir tedbir almadan kazaya sebebiyet verdiği ve kendilerinin de içinde bulunduğu araç şoföründen şikayetçi oldukları savcıya verdikleri ifadelerden açıkça anlaşılmaktadır. Çarpmanın etkisiyle kazada vefat eden Ebubekir Karaca’nın kullandığı araç sağ şeritte bekleyen diğer araçlara çarpmış ve diğer araçta bulunan kişilerde yaralanmıştır. Bu araçta bulunan şahısların savcıya verdikleri ifade de yolun çok yağışlı olmasından dolayı aracı emniyet için sağ şeride çektikleri, Ebubekir Karaca’nın kullandığı aracın dörtlülerini yakarak sağ şeride arkasına yanaşmaya çalıştığı, bu sırada arkadan gelen 51 AAK 756 plakalı jeepin aşırı hızlı ve hız kesmeden ve sol şerit boşken hamle yapmadığı kazaya sebebiyet verdiğini belirterek sürücüden şikayetçi olmuşlardır. Tünel çıkışı ile kazanın olduğu nokta arası yaklaşık 200-250 metre ve bu mesafede dörtlülerini yakarak şerit değiştirmeye çalışan bir arabanın görülmemesi akla ve mantığa sığmamaktadır. Kaza anında emniyet şeridinde bulunan diğer araçlardaki yolcularında ifadeleri çarpan jipin aşırı hızlı olduğu yönündedir. Tüm tanık ifadeleri ve kaza anına ait kamera görüntülerine rağmen 51 AAK 756 plakalı lüx jeep sürücüsü K. B. serbest bırakılmıştır. Bu olay sonucunda 29 yaşında bir genç hayattan koparılmış geleceği, hayalleri, planları çalınmış ve arkada perişan durumda olan bir aile bırakmıştır. Olayın faili elini kolunu sallayarak ve hayatına hiç bir şey olmamış gibi devam etmektedir. Acılı aile sadece adalet istemektedir. Bu ülkede bir insan hayatı bu kadar mı değersizdir.”