966 aileye ulaştık

Malatya Umut Kervanı Temsilcisi Mehmet Emin Yıldız, 2019'da 966 aileye 136 bin 535 TL değerinde gıda, giyim, kırtasiye gibi ayni ve nakdi yardım ulaştırdıklarını belirtti.

966 aileye ulaştık

Malatya'da yaptığı hayır faaliyetleriyle tanınan Malatya Umut Kervanı, 2019 yılı içerisinde yaptığı yardımlarla ilgili faaliyet raporunu açıkladı. Faaliyet raporunu açıklayan Yıldız, 2019'da gıda, giyim, nakdi yardım, kırmızı et, beyaz et, beyaz eşya, ayakkabı ve kırtasiye malzemelerinin içesinde bulunduğu 966 aileye 136 bin 535 TL değerinde yardım yapıldığını ifade etti. Daha çok muhtaca ulaşmayı hedeflediklerini belirten Yıldız, 2020 yılında hayırseverlerin yapacağı bağışlarla bin 500 aileye ulaşmayı amaçladıklarını söyledi.

966 aileye 136 bin 535 TL ayni ve nakdi yardım ulaştırdık

Yıldız, "Malatya Umut Kervanı olarak 2019 yılında 391 aileye 39 bin 520 TL değerinde Gıda, 69 aileye 14 bin 900 TL değerinde giyim, 86 aileye 22 bin 35 TL nakdi, 269 aileye 21 bin 240 TL değerinde kırmızı et, 36 aileye 3 bin 580 TL değerinde kırtasiye, 96 kişiye 7 bin 930 TL değerinde ayakkabı, 51 aileye bin 980 TL değerinde beyaz et, 10 aileye 14 bin 800 TL değerinde beyaz eşya, Afrika'ya 6 bin 300 TL değerinde 9 kurban, Yemen'e 2 bin TL değerinde 2 kurban, bir kişiye bin 600 TL değerinde protez bacak ve bir aileye 250 TL yakacak olmak üzere toplamda 966 aileye 136 bin 535 TL ayni ve nakdi yardım ulaştırdık." diye belirtti.

Gönül isterdi ki Malatya´da ulaşılmadık hiçbir yoksul ve yetim aile bırakmayalım

Yardım çalışmalarının sadece Ramazan ve Kurban Bayramı'yla sınırlı olmadığını, yılın 12 ayını kapsadığını belirten Yıldız, "Yardımlarımız yılın 12 ayı düzenli olarak devam etmektedir. Gönül isterdi ki Malatya´da ulaşılmadık hiçbir yoksul ve yetim aile bırakmayalım ancak yaptığımız yardımlar hayırseverlerin yaptığı bağışa bağlı. Hayırseverler ne kadar çok bağışta bulunursa biz de o kadar aileye ulaştırırız. İnşallah 2020 yılında hayırseverlerimizin yapacağı bağışlarla en az bin 500 aileye yardım ulaştırmayı hedefliyoruz." dedi. Yardıma muhtaç ve yetim aileleri gördüklerinde hem İslami hem de insani olarak kendilerini daha çok sorumlu hissettiklerini dile getiren Yıldız, "Çünkü Yüce Allah Kur'an-ı Kerim'in birçok ayetinde infak ve zekâtın öneminden bahsetmektedir. 'Allah yolunda (sınırsızca) harcayın, kendi elinizle kendinizi tehlikeye atmayın. Hiç kuşkusuz Allah iyilik yapanları sever.' (Bakara-195) 'Mallarını gece ve gündüz, gizlice ve açıkça infak edenler yok mu, işte onların Rableri katında ecir ve mükâfatları vardır. Ve onlara herhangi bir korku yoktur, onlar hiçbir zaman mahzun da olmazlar.' (Bakara 274) Bu ayetlere benzer onlarca ayet hepsi de bize infak etmenin öneminden ve ahirette kurtuluş yolunun sadaka vermekten geçtiğini ifade etmektedir. Elimizde bu imkânlar varken bunu esirgememeli ve bir hurma tanesi bile olsa kendimizi ve ailemizi yakıtı insan ve taştan olan elem verici azaptan kurtarmalıyız. Tespit ettikleri çok sayıda yardıma muhtaç ailenin olduğunu, yardımda bulunmak isteyen hayırseverlerin bizzat dağıtım komisyonuyla birlikte yapacağı yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırabileceklerini dile getiren Yıldız, son olarak şunları söyledi: "Bazı hayırseverlerin her ay düzenli olarak getirdikleri gıda ve temizlik malzemelerini bir araya toplayarak paket haline getirip onlarca aileye dağıtıyoruz. Bu sayede, bu ailelerin bir aylık yiyecek ve temizlik ihtiyaçları karşılanıyor. İnşallah hayırsever Malatyalı iş adamları ve halkı, bu hayır kervanına dâhil olurlar. Çünkü biz, hayırseverlerin yaptığı bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak köprü vazifesi görüyoruz. Tespit ettiğimiz çok sayıda yardıma muhtaç aile var. Yardımda bulunmak isteyen hayırseverlerimizin bizzat dağıtım komisyonumuzla birlikte yapacağı yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilirler. Bu vesileyle emeği geçen tespit ve dağıtım komisyonumuza, tüm gönüllülerimize ve yardımlarını esirgemeyen tüm hayırseverlere teşekkür ediyor, Allah hepsinden razı olsun.”