70 milyonluk yatırım

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç, IPARD-II Programı 9'uncu çağrısının sona erdiğini ve bu çağrıda 58 proje projenin teslim alındığı belirterek, projelerin yatırım tutarının 70 milyon TL olduğunu söyledi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
70 milyonluk yatırım

TKDK Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç, IPARD-II Programı 9'uncu çağrısı ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Tunç, yatırım tutarı yaklaşık 70 Milyon TL olan projelere, 40 milyon TL kadar hibe dağıtacaklarını belirtti.

58 proje teslim alındı

IPARD II Programı 9. Başvuru Çağrı dönemi başvurularının 10 Temmuz itibariyle sona erdiğini anımsatan Tunç, "TKDK Malatya İl Koordinatörlüğü olarak toplamda 58 projenin teslim alındığını ifade etti. Tunç, projelerin sektörlere göre dağılımı hakkında bilgiler paylaşarak, "8 adet bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi, 15 adet Arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi, 7 adet zanaatkârlık ve katma değerli ürünler, 15 adet kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, 1 adet su ürünleri yetiştiriciliği, 1 adet makine parkları, 11 adet yenilenebilir enerji yatırımları şeklindedir" dedi.

40 Milyon TL hibe dağıtılacak

Tunç, yatırım tutarı yaklaşık 70 milyon TL olan projelere, yaklaşık 40 Milyon TL hibe dağıtacaklarına vurgu yaparak, "% 18'lik KDV muafiyeti de bulunan projeler en kısa sürede incelenerek yatırımcılarımız ile sözleşme imzalanacaktır. Malatya’mızın ve bölgemizin gelişimine katkı sağlayacak, insanlarımıza istihdam fırsatı yaratacak bu projelerin şimdiden hayırlı olmasını diliyor ve bu yatırımları desteklemekten mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.