7 tır insani yardım

Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından, 'Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık' sloganıyla düzenlenen kampanya kapsamında, Malatya'dan, hayırsever ve STK'ların yardımlarıyla toplanan içinde yiyecek ve giyecek gibi ihtiyaç maddelerinin bulunduğu 7 tır insani yardım malzemesi Suriye'ye, gönderildi.

7 tır insani yardım

Suriye'de yüz binler yardıma muhtaç halde hayatına devam ediyor. Kışın gelmesiyle kamplarda yaşam daha zor hale gelecek. Suriye'de çadırların ısınması, çocukların kışlık kıyafetleriyle oyunlar oynaması için İHH İnsanı Yardım Vakfı harekete geçti. Kampanya kapsamında 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nde 81 ilden yüzlerce yardım tırı Suriye'ye uğurlandı. Malatya’dan da, Büyükşehir Belediyesi ve kentteki sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle toplanan içinde yiyecek, giyecek gibi ihtiyaç maddelerinin de bulunduğu malzemelerle hazırlanan 7 tır, yapılan açıklama sonrası dualarla Suriye'ye doğru yola çıktı.

81 ilde hayır yarışı

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin yanında bulunan miting alanında düzenlenen uğurlama programında konuşan Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Hüseyin Söylemez, İHH'nın 'Rotamız iyilik, yükümüz insanlık' sloganıyla 81 ilde hayır yarışına girdiğini belirterek, "Bize de bu hayır yarışından nemalanmak adına destek vermek düşerdi. Memur- Sen olarak 81 ilde bizde İHH'ya destek oluyoruz. Bugünde desteğimizi Malatya'dan bildiriyoruz" dedi.  

Mazlumlar için yola çıkıyor 

Temel ihtiyaç malzemelerine ulaşamayan birçok insanın olduğunu dile getiren İHH Malatya İl Temsilcisi Ömer Derin ise, "Bugün 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü. Dünyanın birçok coğrafyasında savaşlar, çatışmalar, doğal afetler ve kıtlıklar dolayısıyla milyonlarca insan sıkıntı yaşamakta. Gönül dünyası dediğimiz coğrafyalarda maalesef sıkıntılar var. Bu coğrafyalarda insanlık dramları yaşanmakta ve acıları tap taze. İnsan hakları evrensel bildirgesine maalesef uygun bir şekilde hareket edilmiyor. Savaş ve kıtlıklar nedeniyle insanlar, en temel madde olan ekmeğe, temiz suya ulaşamazken bir taraftan da zenginlikler içerisinde yaşayan insanlar ve ülkeler var. Bu adaletin bir şekilde sağlanması gerekiyor. Suriye zindanlarında haber alınamayan kadınlar ve çocuklar var. Suriye'de 2011 yılından sonra meydana gelen savaşla 600 binden fazla insan ölmüş, 12 milyon insan yerinden yurdundan edilmiş, 11 milyon insan ise şuanda Suriye'de temel gıda malzemelerine ulaşmaktan mahrumlar. Bu nedenle 3 tır un, 1 tır kömür, 1 tır soba, 1 tır ilaç, battaniye, geri kalan tırlar da temel gıda malzemelerimiz bulunmakta. İnşallah bugün, yarın yola çıkıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır" ifadelerini kullandı. 
 

7 tır insani yardım
7 tır insani yardım