65 yaş üstü çiftçilere müsaade verilsin

65 yaş ve üstü yaşlardaki tüm vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı uygulandığını hatırlatan Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, 'Bahar aylarında, arıların ve kayısı bahçelerinin ilaçlanma ve bakıma ihtiyaç var. Çiftçilerimizde genellikle 65 yaş üzeri olduğu için, bahçeye bakmaya gidip geldiklerinde bireysel ve kendi araçlarıyla gidip gelmelerine, tabi bu güzergahı da belirtmek suretiyle müsaade verilmesi talep ediyoruz' dedi.

65 yaş üstü çiftçilere müsaade verilsin
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz,  bahar aylarında, arıların ve kayısı bahçelerinin ilaçlanma ve bakıma ihtiyacı olduğunu ifade ederek, 65 yaş ve üstü yaşlardaki çiftçilere bahçe bakımları yapılması için müsaade verilmesi talebinde bulundu.

Belli güzergahlardan gidilmesine izin verilsin

Bahar aylarında, arıların ve kayısı bahçelerinin ilaçlanma ve bakıma ihtiyacı olduğunu anımsatan Solmaz,  "Çiftçilerimizde genellikle 65 yaş üzeri olduğu için, bahçeye bakmaya gidip geldiklerinde bireysel ve kendi araçlarıyla gidip gelmelerine, tabi bu güzergahı da belirtmek suretiyle müsaade verilmesi talep ediyoruz.  Çünkü 65 yaş üzeri vatandaşlarımız virüs taşıyıcı değil.  Virüse yakalandıklarında, tedavisi zor olduğundan devletimiz, evde tutmak istiyor.  Bazı bölgelerde kayısılarımız, çiçekten çağla dönemine geçtiği için çillenme ilacı atılması gerekiyor. Bundan dolayı çiftçilerimizin, tarım il ve ilçe müdürlüklerine dilekçelerini yazarak, bu çiftçilerimize yardımcı olursa üretimde oluşacak aksaklıklara meydan vermemiş oluruz.  Bu konuda bakanlığımızı, aradım bu konuda bakanlığın, bir çalışma yapmakta olduğunu söylediler. İnşallah bir an önce genelge gelir  ve çiftçilerimizi rahatlatmış oluruz" diye konuştu.

Arı bahçe için bulunmaz bir nimettir

Solmaz, İlaçlar atılacak, ilaçlarla arılara çok tezat bununla ilgili neler söylersiniz? Sorusuna yanıt vererek, "Arıcılık bahçelerden  uzak kesimlerde yapıldığı için bu mevsimde genelde zehir ilaçları kullanmadıkları için arılara zarar vermiyor.  İlaçlama yapılırken arıcılar haberdar edilirse tabiî ki iyi sonuç verir. İnsanların birbirlerine olan güvenlere de artar. Arı bahçe için bulunmaz bir nimettir. Çünkü tozlanmayı, döllenmeyi en iyi şekilde arılar yapmaktadır. Tabi çiftçiler bunu göz ardı etmez" şeklinde konuştu. 

Üretici destek bekliyor

Üreticinin devlet desteği beklediğini dile getiren Solmaz, "Tabi koronavirüsü dünyanın başına bela oldu. Buda üretimlerini devam ettirmek isteyen üreticilere devletin desteği şart şu durumda. İnsanların olmazsa olmazı gıdadır. Gıda olmadığı zaman her türlü hastalığa açık olacağımızı, bundan dolayı da çiftçilerimizi, desteklenmeli . Gerekirse bu ilaçlamalarda her türlü desteğin verilmesini bekliyoruz" açıklamasında bulundu.