6 yıldır teslim edilemedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, '29 Kasım 2015 Hekimhan-Kuluncak Depremi'nin üzerinden 6 yıl geçtiğini belirterek,'6 yıldır halen konutları teslim edilmeyen afetzedeler var. Yapımı devam eden konutlar ise yörenin iklim ve yaşam şartlarına uygun değil' dedi.

6 yıldır teslim edilemedi

2015 yılından beri Hekimhan ve Kuluncak’taki depremzedeleri defalarca ziyaret eden, konuyu basın açıklamaları ile dile getiren, araştırma önergeleri ve soru önergeleri ile meclis gündemine taşıyan Ağbaba, Hekimhan Depremin üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen halen yaraların sarılmamasını ‘klasik AK Parti beceriksizliği’ sözleriyle eleştirdi.

Tek tip konutlar halka dayatılıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Hekimhan ve Kuluncak ilçelerinde meydana gelen depremde Hekimhan İlçesinde, 892’si ağır hasarlı Bin 155 konut, Kuluncak İlçesi’nde ise 122’si ağır hasarlı 168 konut tespit edildiğini belirterek“Hekimhan ve Kuluncaklı depremzedeler yıllardır hak ettikleri evlerin yapılmasını bekliyorlar.‘Bürokrasiyi bitireceğiz’ diye iktidara gelenler, depremzedeleri bürokratik engellerle boğup ortada bıraktılar.2015 yılında olan deprem konutlarına 2021 yılında başlanması depremzedelerin 6 yılda neler yaşadığının en iyi göstergesidir. Yapımı devam eden konutlar ise Ankara’dan belirlenen, bölgenin iklim ve yaşam şartlarına uygun olmayan şekilde yapılıyor. Tek kat yapılan konutların deposu yok, vatandaşın varsa traktör ve ekipmanlarını, kayısı veya diğer ürünlerini koyacağı yer yok.’Biz yaptık oldu’ anlayışı ile depremzedeler 6 yıl sonra bu kez de dayatılan tek tip konutlar ile mağdur ediliyor.” ifadelerini kullandı.

Depremzedelerle bir araya gelseler gerçekleri öğrenecekler

“Devlet mağdur yaratan değil, mağduriyeti giderendir” ifadelerini kullanan Ağbaba, “2015 yılındaki deprem başka bir şehirde yaşansa ertesi gün yasa çıkarıp mağduriyet giderilirdi. Ama Malatya gibi AKP’nin en fazla oy alıp, en fazla cezalandırdığı bir kentte meydana gelince 6 yıldır çözüm bulunamıyor. Özetle, AKP Depremzedeleri yüzüstü bırakmış durumda. Göstermelik depreme hazırlık panelleri, söyleşileri gerçekleştirenler, 6 yıldır depremden mağdur olmuş insanlara sırtını dönüyor. AKP’li siyasiler Hekimhan ve Kuluncak ziyaretlerinde zahmet edip bir kez depremzedelerle bir araya gelseler, yaşanılanları  birinci ağızdan dinleyebilir, gerçekleri öğrenir, ülkeyi nasıl yönetemediklerini görebilirler” dedi.