6 milyon TL hibe

İller Bankası, Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik depremden zarar gören vatandaşların acil ihtiyaçları ile hasar gören altyapı çalışmalarının onarımı için Malatya'ya toplamda 6 milyon TL hibe desteğinde bulundu.

6 milyon TL hibe

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde geçen Cuma saat 20.55'te 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı İller Bankası (İLBANK) Genel Müdürlüğü, depremden etkilenen Elazığ ve Malatya için toplamda 12 milyon TL hibe gönderdi.

Acil ihtiyaçlar için 10 milyon TL 

Alınan bilgilere göre, İller Bankası tarafından her iki kentte zarar gören vatandaşların acil ihtiyaçlarında kullanılmak üzere toplamda 10 milyon TL hibe gönderdi. Hibenin 5’er milyon şeklinde iki kenttin Valilik hesaplarına aktarıldığı kaydedildi. 

Altyapıdaki onarımlar için 2 milyon TL

Ayrıca, her iki kentte depremden dolayı altyapı tesislerinde meydana gelen küçük hasarların onarımlarında kullanılmak üzere toplamda 2 milyon TL hibenin de İller Bankası tarafından verildiği belirtildi. Hibenin, 200 bin TL’sinin Malatya merkez, 65 biner TL’sinin Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyesi, 170 bin TL’sinin Pütürge Belediyesi, 500’er bin TL’sinin de Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi, Sivrice Belediyesi ve Sivrice Kaymakamlığına ait olduğu ifade edildi.