6 bin kitaplı kütüphane

Malatya'nın Yeşilyurt Topraktepe Mahallesinde bulunan Topraktepe İlk ve Ortaokulunda 1996 yılında Mardin'de Şehit olan Malatyalı Şehit Veli Erbaş adına şehidin ailesi ve İnönü Üniversitesi Sosyal Bilgiler Topluluğu tarafından 6 bin kitaplı kütüphane kuruldu.

6 bin kitaplı kütüphane

Kütüphanenin açılışına İnönü Üniversitesi Öğretim Görevlisi Fatih Kaya, Okul Müdürü Erdal Sucu, Şehidin annesi, abileri, kardeşleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Kütüphanenin açılışında konuşan Okul Müdürü Erdal Sucu, kütüphanede yaklaşık 6 bin kitap olduğunu ifade ederek, “Okulumuzda büyük eksiklik olarak htiğimiz kütüphaneyi İnönü üniversitesi Sosyal Bilgiler topluluğu katkıları ile gerçekleştirmiş olduk. Bundan dolayı da okul olarak mutluyuz. 2 yıldan beri biz de kitap toplama kampanyası sürdürüyorduk, bin civarında kitap topladık. Bu kitapları toplamada bize katkı sağlayanlar İnönü üniversitesi Sosyal Bilgiler topluluğu Fatih Kaya hocamız,  Öğretmen arkadaşlar, okulumuzun çalışanları katkı sağladılar. Kütüphanemizin bölgemizdeki şehit Veli Erbaş'ın ismini taşımasını özellikle istedik. 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi yıl dönümünde bu ifadenin açılışını özellikle gerçekleştirmek istedik. Kütüphane bizim bölgemizin büyük bir eksiklik. Bugün açılışını yaptığımız bu kütüphane sadece öğrencilerimize hizmet vermeyecek dışarıdan gelecek diğer insanlara köylülere, bütün kesimlere hitap edecek” dedi.

Kütüphaneyi size teslim ediyoruz

İnönü Üniversitesi Öğretim Görevlisi Fatih Kaya ise, Türkiye’nin farklı illerinden gelen kitaplarla kütüphane oluşturduklarını söyledi. Kaya, “Kitapları size teslim ediyoruz. Muhafazası size kaldı. Şehidimiz adına gönderdiler her bir kitap değerli. Ankara'dan İstanbul'dan Amasya'dan Adıyaman'dan her yerden buraya kitap geldi, şehidimiz için geldi. Öğrencilerimiz kendi harçlıklarından kısarak kitap aldılar.  Amacına ulaşabilmesi için şehidimizin adının daha iyi yaşatılabilmesi için kitapların okutulması çok önemli. Burada özellikle Türkçe öğretmenlerine çok iş düşüyor biz kütüphaneyi size teslim ediyoruz” diye konuştu. Şehidin abisi Veysel Erbaş ise, “Bu açılışı düzenleyen kardeşlerimden Allah razı olsun. Bu bilgi çağında gençlerimize okumayı Okuyup da bilgi sahibi olmalarını özellikle tavsiye ediyorum. Çünkü cehalet toplumumuzda nelere mal olduğunu insanlarımız çoğunlukla görüyorlar. İnsanlarımızı özellikle gençlerimizi tek bir slogan ile 'Beşikten mezara kadar okuma' sloganı ile onları okumaya davet ediyorum. Kitap, bilgi hayattır.  Ciğerlerimiz için oksijen ne kadar önemli ise, beynimiz içinde okumak ve bilgi o kadar önemlidir. Bu işte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Sosyal Bilgiler Topluluk Başkanı Nimet Karabulut ise, topluluk olarak daha önce de birkaç yere kütüphane açmış oldukları hatırlatarak, “O kütüphane açılışlarının devamını getirdik. Bu sefer de Şehit Veli Erbaş adına kütüphane açmak istedik. Zaten bu okulda kütüphane eksikti. Bu eksikliği gidermek istedik. Şehidimiz burada olduğu için kendi ismi ile kütüphaneyi açmak istedik. Birçok kişi bize kitap bağışında bulundu. Farklı topluluklar farklı kişiler kitaplar gönderdi. Kütüphane açılışlarımızın devamını da getireceğiz. Bugünü özellikle seçtik açılış için.  Hem Çanakkale şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz hem de topluluğumuz adına hem şehidimiz adına bugün özellikle seçtik ruhları şad olsun” ifadelerinde bulundu.