48 makineyle çalışıyorlar

Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü ekipleri 8 noktada bulunan bakımevlerinde görev yapan 172 personel ve 48 makine parkı ile kış mevsiminde yolları açık tutma uğraşı veriyor.

48 makineyle çalışıyorlar

Karayolları 8. Bölge Müdürü Kenan Keskin, Malatya sınırları içinde yapılan yol yapım bakım ve onarım çalışmalarını değerlendirerek kapalı bulunan Sincik yolunun bugün açılmasının beklendiğini söyledi. Malatya sınırları içinde önem arz edecek kapalı yol bulunmadığını kaydeden Keskin, “Şuanda şehirlerarası yollar ile herhangi bir problem yoktur Sincik yolu ile ilgili hem bizim tarafımızda hem Adıyaman tarafında bu yol ile ilgili sıkıntılar var, ancak çalışmalarımız sürüyor. 3 haftadır arkadaşlarımız 24 saat esasına göre Sincik yolunda çalışıyorlar. Çalışma koşullarının ağır geçmesi nedeniyle çok zor bir çalışma gerçekleştiriyorlar. Bu yollarda Büyükşehir belediyemizin de desteklerini istiyorum onlar da yardımcı oluyorlar. Sincik yolundaki çalışmalarını 1-2 gün içerisinde sonlanması için bütün gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

EKİPLER 24 SAAT ESASINA GÖRE ÇALIŞIYOR

Yoğun kar yağışı nedeniyle ekiplerin 24 saat esasına göre görev başında olduklarını dile getiren Keskin, “İlimiz sınırları içerisinde yer alan 703 Km uzunluğundaki 1. öncelikli yollarda çalışmalar 24 saat esasına göre sürdürülürken 334 km uzunluğundaki ikinci öncelikli yollarda da kardan dolayı kapalı yol bulunmamaktadır. Kar mücadelesi için Malatya sınırları içerisinde 2 şubemiz var Malatya merkez ve Arapgir şubesi. Çalışmalarımız yoğun şekilde devam etmektedir. Kar mücadelesi ile ilgili yollarımızı 3 gruba ayırıyoruz.  Bunlar bir tanesi daimi açık bulunması gereken devlet yollarımız. 703 kilometre uzunluğundadır. 334 kilometre 2.öncelikli yollarımız var. Birde yapım çalışması sürdürdüğümüz kesimler var. Buralarda bu sebeple kış programı yapılamıyor” diye konuştu.