3 TSE belgesini aynı anda alan tek kurum MASKİ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Türkiye'deki 30 su ve kanalizasyon idaresi içerisinde 'Türk Standartları Kalite Yönetim Sistemi, İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi' belgelerinin üçünün en son versiyonunu aynı anda alan ilk su ve kanalizasyon idaresi oldu.

3 TSE belgesini aynı anda alan tek kurum MASKİ

MASKİ Genel Müdürlüğü Hizmet Binasında kalite yönetim sistemleri belge takdim töreni düzenlendi. Törene Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu, TSE Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürü Rıza Buğra Okumuş ve TSE Malatya Belgelendirme Müdürü Eraslan Yılmaz katıldı.

TSE Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürü Rıza Buğra Okumuş: Burada sistem çok güzel yerleşmiş

Törende konuşan TSE Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürü Rıza Buğra Okumuş, MASKİ’yi tebrik ederek, “Malatya’nın kalite anlayışını, bilincini ve farkındalığını hem belediyemizde, hem MASKİ’de ve diğer kuruluşlarda görmemiz destek vermemizi gerektirdi. Ekim ayı içerisinde gerçekleştirdiğimiz denetimlerimizde gördük ki burada sistem çok güzel yerleşmiş. MASKİ Genel Müdürlüğü bu belgeleri almayı hak etti. Bu açıdan emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi. 

MASKİ Genel Müdürü Mumcu: 30 su ve kanalizasyon idaresi içerisinde bu belgelere sahip ilk su ve kanalizasyon idaresi olduk

MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu ise yaptığı konuşmada, “Ekip arkadaşlarımızın özverili çalışmaları sonucu kurumumuzun hak ettiği kalite belgelerinin taktim törenindeyiz. Ben aylar süren bu süreçte haklı olarak aldığımız bu belgelerin arka planında uzun bir hikâye olduğunu belirtmek istiyorum. MASKİ kendi teşkilatlanmasını, kendi yapılanmasını 2014 yılında hızla gerçekleştirdi ama esas faaliyetlerine 2015 yılında başladı. Türkiye’de bulunan mevcut 30 su ve kanalizasyon idaresi içerisinde bu belgelere sahip ilk su ve kanalizasyon idaresi oldu. Bu belgelerin bizim için çok daha anlamlı bir yanı var. Çünkü biz bu 3 belgeyi en son versiyonlarıyla aynı anda alan ilk su ve kanalizasyon idaresiyiz. Sadece 12 idare belge sahibi. Ama biz bu 3 belgeyi de eş zamanlı almış olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Kalite yönetim sistemi, müşteri memnuniyet yönetim sistemi, iş sağlığı ve güvenliği yönetimi sisteminde TSE’nin belirlemiş olduğu standartlar kapsamında bugün bu belgeyi aldık. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Polat: 3 belgeyi birden almış olmak bu güzelliği bir kat daha arttırıyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da alınan TSE belgelerinden dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Bugün güzel bir gündeyiz. 3 belgeyi birden almış olmak bu güzelliği bir kat daha arttırıyor. MASKİ’miz 2014’teki büyükşehir süreciyle birlikte çok hızlıca kendi kurumsal altyapısını tamamladı ve ilk günden beri kaliteden hiç taviz vermeden bir hizmet anlayışı ortaya koydu. Değerli genel müdürüm de almış olduğu bayrağı çok daha ileriye taşıyarak, aynı hizmet kalitesinin standardını daha ileri taşıdı. MASKİ, hizmet binasının her noktasından sahadaki çalışma düzenine, personelinin kıyafetinden, müşterileriyle olan diyaloğuna ve çağrı merkezine gelen telefonlardaki görüşmelerine kadar gerçekten ülkemizdeki örnek kurumlarımızdan birisi. Bundan dolayı başta genel müdürümüz olmak üzere emeği geçen bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedi.