25'inci kiraz festivali

Yeşilyurt Belediyesi, Yeşilyurt Kaymakamlığı ve İstanbul Yeşilyurt'lular Dernek Başkanlığı iş birliğinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivali'nin bu yıl 28 -30 Haziran tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.

25'inci kiraz festivali

Bu yıl 25’incisi düzenlenecek olan Kültür, Kiraz ve Spor Festivali etkinliğinin basın toplantısı yapıldı. Yeşilyurt Belediyesi Gedik Tesislerinde düzenlenen basın toplantısına Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, başkan yardımcıları, kurum müdürleri ve basın mensupları katıldı.

Konser sayısını artırdık

Toplantının açılışında konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, bu yıl festivalin 25’incisini düzenlediklerini hatırlatarak, festivalin içeriğinin geçen yıllara oranla biraz değiştirilip, daha da güçlendirdiklerini söyledi. Çınar, gelen yoğun talepler üzerine konser sayısını arttırdıklarını vurgulayarak, “Konserlerimizi daha önceleri, festivalin son gününde yapıyorduk. Son etkinlik olarak. Şimdi hem çevre yolunun altı ve üstü ile merkezde olmak üzere 3 ayrı konser etkinliği olmak üzere, festivali daha da güçlendirerek hemşerilerimizin fazla katılımını temin etmiş olacağız. Festivalimizi Cuma günü kortej eşliğinde, her yıl olduğu gibi kiraz dağıtımıyla başlayarak, özellikle İnönü Kapalı çarşı alanından başlayarak, AVM'ye kadar olan yere kadar hemşerilerim ile birlikte ve il protokolümüz ile birlikte yürüyüş gerçekleştireceğiz. Yürüyüş esnasında bize gençlik, belediye sporumuzun katkılarla da sportif etkinliklerimiz de olacak. Hem yürüyüş, hem de halk oyunları eşliğinde kiraz dağıtımı gerçekleştirilecek. Ardından cuma günü en güzel kiraz ve en güzel kiraz bahçesi yarışmamız olacak. Bu yarışmayı uygulamayı düşündüğümüz yer, Çırmıktı'daki, meydanın olduğu yer. Arkadaşlar ve jüri üyeleri onun değerlendirmesini yapıyor. Cuma ve Cumartesi günü yerel sanatçılarımıza ağırlık verdik. Yerel sanatçılarımızın şarkılarıyla festivali canlı tutarak, hemşerilerimizin katılımlarını sağlayacağız” dedi. 

Çeşitli yarışmalar gerçekleştirilecek

Festivalin program akışı hakkında bilgiler paylaşan Başkan Çınar, “Cumartesi günü açılış programımız 10 buçukta olacak. Yine bu programda Çırmıktı'da bulunan güreş alanında olacak. Ardından daha önce başlatmış olduğumuz fotoğraf sergimiz var. AVM'de açılışını gerçekleştireceğiz. Fotoğraf sergisiyle birlikte yine geleneksel olarak yapmış olduğumuz, yöresel ürünlerin sergilendiği yarışmamız olacak. Onu da Beylerderesi şehir parkında düşünüyoruz. Cumartesi günü, çevreyolu altı Yeşiltepe Koşu mahallesindeki eski pazar alanının olduğu yerde de konser olacak. Burada Cemal Öztaş ile ekibi sahne alacak. Pazar günü ise güreş müsabakalarımız olacak. Çevre illerimizden ve ülkemizin birçok ilinden güreşçilerimiz gelip, er meydanında müsabakalarını gerçekleştirecekler. Güreş etkinliğimiz içerisinde de arada mevlitlerimiz olacak. Gelen misafirlerimize yemek ve kiraz ikramlarımız olacak. Pazar günü akşam 18:00'da güreş müsabakaları bitecek ve orada dereceye giren güreşçilerimiz ödüllendirilecek. Sonrasında ise Malatya Büyükşehir Belediyesi yan tarafında bulunan alanda belirlemiş olduğumuz, İlyas Yalçıntaş konseriyle de bu yıl ki festivalimizi nihayete erdireceğiz. İnşallah Malatya'mıza, Yeşilyurt'umuza, kirazın tanıtımına katkısı olur. Birde festival kapsamında, Yeşil Konaklarımız da bizim el ürünlerimiz ve sanatsal ürünler, objelerin sergilendiği mekanlar oluşturulacak. Festivale katılım sağlayan kişiler istediği zaman bu sergileri gezebilecekler” diye konuştu