23 Nisan mesajları

Malatya Valisi Aydın Baruş, AK Parti Malatya milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık ve Ahmet Çakır, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut ve Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

23 Nisan mesajları

Vali Baruş, mesajında, TBMM'nin kuruluşunun ve milli egemenliğin ilan edilişinin 99. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti. Bağımsızlık yolunda Türk milletinin azim ve kararlılıkla başlattığı varoluş mücadelesinin son adımının atıldığı ve ulusal egemenliğin tescillendiği 23 Nisan'ın Atatürk tarafından, "Milletimizin aydınlık geleceği ve omuzlarında demokrasiyi yükseltecek nesil" olarak görülen çocuklara bayram olarak armağan edildiğini aktaran Baruş, şunları kaydetti: "Aziz milletimizin huzuru ve refahı, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin daha da gelişmesi ve kalkınması adına gelecek güzel günleri kucaklayacak olan çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli, mutlu ve en önemlisi özgür irade sahibi bireyler olarak hayatlarını idame ettirmeleri hepimizin en büyük arzusudur. Biliyor ve inanıyorum ki çocuklarımız yakın bir gelecekte ülkemizin yönetiminde söz sahibi olarak aziz milletimizin ufuklarını aydınlatacak, güçlü Türkiye'yi omuzlarında yükseltecek ve tüm dünyanın özlediği barış ve kardeşliğin tesisi için tereddüt göstermeksizin çaba sarf edeceklerdir. Büyükleri olarak bizler de aziz milletimizin ve tüm mazlum milletlerin umut çiçekleri olan çocuklarımızın sağlıklı ve mutlu yaşaması, çağın gereklerinden ziyadesiyle istifade etmesi, donanımlı, yetenekli ve şuurlu nesiller olarak yetişmesi için her türlü tedbiri alacağız, onlara sorumluluklar vererek özgüvenlerini pekiştireceğiz."

Milletvekili Tüfenkci

AK Parti Malatya Milletvekili Tüfenkci de 23 Nisan 1920'de milletin temsilcilerinin meclis çatısı altında birleşerek devletin temellerini attığını vurgulayarak, "Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır' şiarıyla ilk kez bahsi geçen milli egemenlik kavramı, TBMM'nin açılışıyla vücut bulmuştur. Bu düsturla milletimiz, esareti kabul etmeyeceğini ve istikbali konusunda kendisinin karar vereceğini tüm dünyaya ilan etmiştir. Gücünü milletin egemenliğinden alan Meclis, azim, inanç ve kararlılıkla istiklal mücadelesine yön vermiş ve eşi benzeri olmayan bir kurtuluş öyküsüne imzasını atmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Milletvekili Çalık

AK Parti Malatya Milletvekili Çalık da TBMM'nin varlığıyla, onurlu duruşuyla, cesur kararlarıyla bu mücadeleyi yürütenlere güç verirken, aziz milletin de sesi, umudu ve rehberi olduğunu anlatarak, şöyle devem etti: "Türkiye, bugün, 99 yıllık birikimine bağlı olarak tercihini çağdaş, demokratik ve hukuk devletinin en güçlü şekilde yaşamasından yana kullanmaktadır. Ülkemiz, geçilen bu önemli süreçte birlik ve beraberliğini sonuna kadar sürdürerek istiklal mücadelesindeki kararlılığını ortaya koymaya devam edecektir. İstikbalimiz ve umudumuz olan çocuklarımıza daha iyi bir gelecek, daha büyük ve daha güçlü bir Türkiye bırakmak için tüm gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Bu vesileyle cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, Birinci Meclis'in üyelerini saygı, minnet ve şükranla anıyor, aziz milletimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum."

Milletvekili Çakır

Çakır ise TBMM'nin ülkenin vicdanını ve aklını temsil ettiğini belirterek, "Yüce Meclisimiz, geçmişte nasıl ki bu ülkenin istiklalini sağlamış ve istikbalini yeşertmişse bugünden sonra da milletimizin en büyük umut kaynağı olarak yarınlarımızı parlak kılmaya ve güçlendirmeye devam edecektir. 23 Nisan, milletimizin bağımsız yaşama azminin tescillendiği bir gün olmasının yanı sıra dünya çocuklarına armağan edilen ilk ve tek çocuk bayramı olması dolayısıyla da benzersiz bir gün olarak tarihteki yerini almıştır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanı ve milleti uğruna canlarını feda eden tüm şehit ve gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyor, masumiyetiyle dünyamızı güzelleştirip zenginleştiren tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Milletvekili Fendoğlu

MHP Malatya Milletvekili Fendoğlu da 23 Nisan 1920'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin siyasi ve hukuki altyapısının hazırlandığı bir dönemin miladı olduğunu anlatarak, "TBMM'nin ilanı ile cumhuriyetimizin temelleri atılmış, bugünkü sınırlarımızın çizilmesi ile sonuçlanacak bir kahramanlık destanının işareti verilmiştir. TBMM'nin varlığı, büyük milletimiz için umudun, Türk'ün düşmanları için ise hüsranın adı olmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan ise 23 Nisan'ın demokrasi ve cumhuriyetin temellerinin atıldığı önemli ve anlamlı bir tarih olduğunu belirtti. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın dünyadaki çeşitli ülke çocuklarının katılımıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı olduğunu aktaran Gürkan, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, ülkemizde ve tüm dünyada sevgi ve barışın her zaman daim olmasını diliyorum." açıklamasında bulundu.

Rektör Karabulut

Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut da TBMM'nin kuruluş yıl dönümünü yürekten kutladığını belirterek, "23 Nisan 1920, dört bir taraftan acımasızca saldırılan vatanı, bayrağı, ezanı ve istikbali için yılmadan mücadele eden, bu uğurda şehit olan aziz milletimizin Anadolu'da yeniden dirilişinin ve şahlanışının tarihidir." ifadelerini kullandı.

Başkan Güder

Battalgazi Belediye Başkanı Güder ise 23 Nisan 1920'nin millet için anlamı ve önemi büyük bir tarih olduğunu dile getirerek, "Egemenliğin kayıtsız ve şartsız olarak milletin olduğunun kanıtı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı, ulusal egemenliğimizin ilan edildiği bu günün çocuk bayramı ile taçlandırıldığı gündür. 23 Nisan, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın milli ve manevi duygularının pekişmesi açısından da önemli bir gündür." açıklamasında bulundu.