21 okula tasarım atölyesi

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fırat Kalkınma Ajansı işbirliğinde 'Beceri Temelli Öğrenme Kültürünün Geliştirilmesi Projesi' kapsamında Malatya'daki dezavantajlı 21 okulda, 36 tasarım ve beceri atölyesi açıldı. Malatya Valisi Aydın Baruş, 36 atölyeden, yaklaşık 4 bin 500 öğrencinin yararlanacağını söyledi.

21 okula tasarım atölyesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından finanse edilen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fırat Kalkınma Ajansı işbirliğinde 2019 yılında başlatılan ‘Beceri Temelli Öğrenme Kültürünün Geliştirilmesi Projesi’  kapsamında Malatya'daki 21 okulda açılan 36 tasarım ve beceri atölyesi tanıtımı için program düzenlendi. Programın açılışında konuşan Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, 2019 yılında başlatılan ‘Beceri Temelli Öğrenme Kültürünün Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında ilimizde 36 Tasarım Beceri Atölyesi kurulduğunu anlatarak, proje kapsamında atölye kurulumu yapılan okullardaki 450 öğretmene, eğitimler verildiğini belirtti.  Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekteri Abdulvahap Yoğunlu, 2019 yılındanitibarenTRB1 Bölgesinde toplam 19 adet proje desteklediklerini belirterek, Malatya'da 6 adet projenin desteklediklerini, Aralık projenin toplam bütçesinin 2 milyon 467 bin 214 TL ve destek tutarı 1 milyon 772 bin 586 TL olduğunu ifade etti. 

4 bin 500 öğrencimiz istifade ediyor

Malatya Valisi Aydın Baruş ise, kurulan 36 atölyede öğrencilerin beceriye dayalı öğrenme kültürlerini geliştirebileceklerini belirterek, "Proje kapsamında 450 öğretmenimiz, değişik alanlarda eğitim aldı. 36 atölyemizden yaklaşık 4 bin 500 öğrencimiz istifade ediyor. Bu atölyeler sadece spor atölyeleri değil müzik, görsel sanat ve fen ve teknoloji atölyelerimiz var. Dolayısıyla çocuklarımız burada beceriye dayalı öğrenme kültürlerini geliştirerek, derslerde görmüş oldukları konuları özümseme ve ileriki hayatlarında yararlanabilecekleri öğrenme kültürü alma anlamında büyük kazanıma sahip oluyorlar. Bu proje bizim ilimizde büyük bir başarıyla uygulandı. Diğer illere de örnek olacak nitelikte. Çocuklarımızın neşe içerisinde birbirlerini destekleyerek, öğrenmelerini geliştirmeleri bizleri çok mutlu ediyor. İlerideki hayatlarına onlara lazım olacak temel birtakım becerilerin kazandırılması noktasında da bu atölyelerin son derece faydalı olacağını düşünüyoruz. Ben tekrardan atölyelerimizin hayırlı olmasını diliyorum ve bu güzel çalışmada emeği geçen tüm öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum. Çünkü onlarda ders aldılar, çocuklarımızın yeteneklerini geliştirmeleri noktasında neler yapılabileceği noktasında onlarda bu eğitimden geçerek, çocuklarımıza nasıl daha faydalı olabilecekleri yönünde çaba sarf ettiler" diye konuştu.