2023 Eğitim Vizyonu Çalıştayı

Malatya Valiliği koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından daha önce İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde yapılan Malatya 2023 eğitim vizyonu çalışmalarında elde edilen veriler kentteki bir otelde düzenlenen çalıştay ile değerlendirildi.

2023 Eğitim Vizyonu Çalıştayı

Dün başlayan, “Malatya 2023 Eğitim Vizyonu Çalıştayı” bugün sona erecek. ‘Bir Ekosistem olarak eğitimi konuşuyoruz’ temalı çalıştayda Malatya’nın 2013 eğitim vizyonu ele alındı. Programın ilk günkü açılış bölümünde Prof. Dr Servet Özdemir tarafından, ‘Eğitim ve Gelecek’ konulu konferans verildi. Çalıştay süresince, Ön raporların değerlendirilmesi başlığı altında, Sorun alanlarının tespiti, Çözüm Önerilerinin Belirlenmesi, Hedeflerin belirlenmesi başlığı altında Faaliyet ve projelerin belirlenmesi ele alındı. Çalıştayın 2. gününde ise risklerin tespiti tedbirlerin belirlenmesi ele alınacak. Grup çalışmalarının sunum ve değerlendirilmesinin ardından 2 oturum halinde değerlendirme paneli ile program sona erecek.

OKUL SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ELE ALINACAK

 İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, 2023 eğitim vizyonu içeriğindeki 19 alt başlık altında çalıştayın değerlendirileceğini söyledi. Tatlı, “Bütün ilçelerimizdeki öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz, iç ve dış paydaşlarımızla birlikte çalıştık. İl genelinde sivil toplum katılımıyla bu çalışma yapıldı. Bütün buralarda toplanan veriler, belgeler, görüşler, çalışmalar bugüne taşındı. Çalıştay, bugün ve yarın burada bütün arkadaşlarımızla eğitim, vizyon belgesindeki felsefenin ve o felsefeye uygun, oradaki başlıkların, temanın somut alanında karşılığı olan, ete-kemiğe bürünmüş halinin ilimize uyarlanması ve ulusal düzeyde yapılacak olan çalışmaların algı teşkil etmesi için önemlidir” diye konuştu.

MALATYA’NIN KATKILARINI BEKLİYORUZ

Milli Eğitim Bakan Müşaviri Doç. Dr. Necdet Subaşı ise, Türkiye’nin her yerinde benzer çalışmaların, Milli Eğitim Bakanı ve Cumhurbaşkanın himayelerinde gerçekleştirildiğini vurgulayarak çalışmaya Malatya’nın katkılarını da beklediklerini vurguladı. Subaşı, “Eğitim vizyonu bizim için önemli. Eğitim nereden bakarsak bakalım hep bir sorun alanı olarak görünüyor. Herhalde sağlık, emniyet, eğitim konusunda hepimizin konuşabilecek şeyleri var. Fakat bu sıralama içerisinde eğitim son yıllarda biraz daha öne çıkmaya başladı. Hepimizin beklentileri var. Hasarlı olduğunu düşündüğümüz bazı uygulamalar, eksiklikler var. Eksikliklerin giderilmesi konusunda sadece Bakanlığın bir çerçeve üretmesi yetmiyor, bunu kamusal taşıması gerekiyor. Toplumsal desteği de arkasına alması gerekiyor. Bu anlamda Türkiye’nin her yerinde il bazında bu tür yerel çalışmaların, bu çerçeveyi güçlendirecek alt girişlerin sağlanması bizim için önemli olduğunu düşünüyorum.  Umarım bu beklentiler, raporlara yansır ve Ankara’ya ulaşır. Türkiye’nin değişik yerlerinden gelecek bu beklentiler toplamının bize daha sağlıklı yol alma konusunda bir fırsat yaratacağını düşünüyorum” dedi. Vali Yardımcısı Mustafa Şahin ise, “Cumhuriyet ilk kurulduğunda genel bir hedef vardı. bu hedef muasır medeniyetti. Bu ana başlıktı. Sonraki zamanlarda ülkemiz planlı üretime geçiyor, ama bu planlamaya bakıldığında bunun ekonomik anlamda bir planlama olduğunu görüyoruz. Eğitimle ilgili de çok ciddi manada dönemsel faaliyetler olmakla birlikte, tam manasıyla belirlenmiş bir vizyonun da bu dönemde görüyoruz. Sonuçların hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Yapılan konuşmalarının ardından oturumlar başladı.