200 bin fidan toprakla buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Tarım ve Orman Bakanlığının başlattığı 'Geleceğe Nefes' kampanyası çerçevesinde Türkiye genelinde 11 milyon fidan toprakla buluşurken, Malatya'da da yoğun bir katılımla 200 bin fidan dikildi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
200 bin fidan toprakla buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Tarım ve Orman Bakanlığının başlattığı 'Geleceğe Nefes' kampanyası çerçevesinde Türkiye genelinde 11 milyon fidan toprakla buluşurken, Malatya'da da yoğun bir katılımla 200 bin fidan dikildi. 
Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda başlatılan "Geleceğe Nefes" seferberliği çerçevesinde 11 Kasım saat 11.11'de 11 milyon fidan, Türkiye'nin 2023 noktasında toprakla buluşturuldu. Malatya'da da 200 bin fidan toprakla buluştu. 
Orduzu Pınarbaşı'nda Türkiye genelinde eş zamanlı olarak düzenlenen '11 milyon fidan dikimi' törenine Malatya Valisi Aydın Baruş, 2. Ordu Kurmay Başkan ve Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Salim Afgün, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, askeri ve mülki erkan katıldı.

Ağaç ve doğa sevgisi bizleri umutlandırıyor

Fidan dikimi öncesinde konuşan Malatya Valisi Aydın Baruş Türkiye genelinde 81 ilde düzenlenen 'Geleceğe nefes ver', 'Bugün fidan yarın nefes' kampanyası çerçevesinde dikilmesi planlanan 11 milyon fidanın toprakla buluşacağını söyleyerek, son katılımlarla birlikte bu sayının 14 milyona ulaştığını söyledi. Baruş, Malatya'da fidan dikim kampanyası çerçevesinde Orduzu Pınarbaşı'ndaki manzaranın göğüslerini kabarttığını vurgulayarak, "Bugün burada özellikle geleceğimizle gurur duyduğumuz ve gelecekte Türkiye'yi dünyanın en önemli güçlerinden biri yapacak olan yeni nesillerimizin, sevgili çocuklarımızın gösterdiği bu rağbet, bu ağaç ve doğa sevgisi bizleri umutlandırıyor" dedi.

Topraklarımız bereketlenir

Baruş, fidanın, temiz hava teneffüs etmemizi sağlayan doğanın en güzel nesnesi olduğuna dikkat çekerek, “Fidan ve yetişen ağaçlar sayesinde havamız temiz olacak, çocuklarımız temiz hava soluyacak. Fidan, sudur. Fidan çektiği yağmurlarla, bulutlarla toprağımıza su sağlayan nesnedir. Bu sayesinde topraklarımız bereketlenir, verimli hale gelir ve ekonomimiz daha da büyük güç kazanır. Fidan, topraktır. Biz toprağı, aziz bilen bir milletiz. İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy, hepimizin bildiği İstiklal Marşı dizelerinde, "Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şuheda fışkıracak toprağı sıksan, şuheda!" derken, bu toprağın bizim için ne kadar aziz olduğunu veciz bir şekilde ifade etmektedir. Çünkü toprağımızın her zerresi şehitlerimizin kanlarıyla sulanmıştır. Dolayısıyla bu toprağa bekçilik etmek, canımız gibi korumak vatanseverliğinde göstergesidir " diye konuştu.

Fidan gelecektir

Kentte dikilecek olan fidanların Malatya ve cennet vatanın toprağının bekçisi olacağını ifade ederek, "Fidan, umuttur. Fidan, geleceğe olan inançtır. Malatya'da dikeceğimiz 200 bin fidan, Türkiye genelinde dikilecek olan 14 milyon fidan büyüyecek, geleceğimize umut getirecek. Çocuklarımızla birlikte ülkemizin geleceğini kurtaracak ve ülkemiz daha da bereketlenecek, yemyeşil bir vatana sahip olacağız. Fidan, gelecektir. Bugünün fidanları yarının ormanları olacak. Tepelerimizi yeşil gördüğümüzde gönlümüz şenlenecek" şeklinde konuştu. 

İnsanlarımız kaliteli oksijenle tanışacaklar

Orman İşletme Müdürü Yakup Kalaylı ise, kampanya dahilinde Malatya'da 200 bin fidan dikileceğini anımsatarak, fidan dikimine 19 bin katılımın olduğunu kaydetti.  Kalaylı, Türkiye'nin 2023 noktasında 11 Kasım'da saat 11.11'de 11 milyon fidanın toprakla buluştuğunu kaydederek, "Milyonlarca insanın katıldığı ve 11 milyon fidanın dikileceği böyle bir kampanya bugüne kadar görülmemiştir. Bu yönüyle de Guinness Dünya Rekorları Kitabına girmeye aday olmuştur. Bugün aynı zamanda Milli Ağaçlandırma günümüzün birincisini gerçekleştiriyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Kasım'da yayınladığı genelgeyle bundan böyle 11 Kasım, Milli Ağaçlandırma Günü olarak kutlanacaktır. Türkiye genelinde dikeceğimiz milyonlarca fidan ile ülkemizin oksijenini, nefes alma miktarını artıracağız, insanlarımız kaliteli oksijenle bu vesileyle tanışacaklar" ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından saat 11.11'de Orduzu Pınarbaşı'nda 10 bin, Malatya genelinde ise 200 bin fidan toprakla buluştu.