15 tesisin açılışı gerçekleştirildi

Battalgazi Belediyesinin hizmet binası ve 15 projenin açılışı gerçekleştirildi. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 'Belediye hizmet binaları dünyanın her yerinde o şehrin mimari örneklerini, değerlerini, geleneklerini, göreneklerini ve o şehrin bütün kültürel yapısını yansıtan binalar olması gerekir. Biz de böyle bir belediye hizmet binası yapmamız gerektiğine kanaatimizi getirdik' dedi.

15 tesisin açılışı gerçekleştirildi

Battalgazi Belediyesi tarafından Battalgazi Belediyesi Hizmet Binası ve projelerin açılışı gerçekleştirildi. Battalgazi Belediyesi önünde gerçekleştirilen açılış törenine Malatya Valisi Aydın Baruş, Ak Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Bülent Tüfenkci, Ahmet Çakır, Hakan Kahtalı, eski Milletvekillerinden Mustafa Şahin, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, MHP İl Başkanı Bülent Avşar, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AK Parti eski Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkanımızı tanıyoruz

Açılışta konuşan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan Gürkan’ı sendikacılık döneminden beri tanıdığını hatırlatarak,  “Selahattin başkanımın çalışmalarını ve hizmetlerini biliyoruz. Malatya’nın daha yaşanabilir bir kent olması için başarılı çalışmalar yaptığını da biliyoruz.  Bizler de bu kapsamda Hak-İş sendikası olarak da Malatya’da sendikal faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Kendisine aday olarak çıktığı Malatya Büyükşehir Belediyesi başkanlığı adaylık sürecinde başarılı çalışmalar diliyoruz” diye konuştu.  Ak Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, 300 bin nüfuslu Battalgazi de bundan sonra yapılacak hizmetlerden 800 bin kişinin yararlanacağını söyledi. Çalık, “Selahattin başkanımı yaptığı birbirinden güzel hizmetlerinden dolayı kutluyorum. Kendisi gönül belediyeciliği yapıyor. Bundan dolayı da teşekkür ediyorum. 31 Mart tarihinde yapılacak olan Mahalli idareler seçiminde de sizlerin oy ve dua destekleriyle Büyükşehir Belediye Başkanı olacak inşallah. Yaptığı hizmetler ise 800 bin nüfuslu Malatya’mıza yansıtacak. Ak Partinin gücünü Malatya’dan bütün Türkiye’ye yansıtacak.  Ben bu vesile ile kendisine şimdiden hayırlı olsun diyorum. Kendisine başarılar diliyorum” dedi. AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise, Battalgazi Belediye Selahattin Gürkan’ın kimseyi ötekileştirmeden herkese hizmet götürdüğünü kaydederek, “Asıl iş gönüller fethetmektir. Gönül belediyeciliği yapmaktır. Bizler de inşallah Malatya’mızda 31 Mart tarihinde yapılacak seçim Türkiye’nin geleceğiyle, Türkiye’nin Bekasıyla ilgili bir seçim olacaktır.  Türkiye’nin geleceğini belirleyecek bu seçimde herkesin birlik beraberlik içinde hareket edeceğine inanıyorum. Tevhit birliktir, beraberliktir” diye konuştu.

Gönül belediyeciliği yapıyoruz

 Battalgazi Belediye Başkanı ve Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan ise, Battalgazi belediyesi olarak hizmet destanı yazdıklarını belirterek, “Gönül belediyeciliği yapıyoruz. İnşallah 31 Mart'ta da gönül belediyeciliğinin destanını Malatya’da yazacağız ve tüm Türkiye’ye bunu ilan edeceğiz. Bu ilanı da 81 il de yaşayan 81 milyon insan okuyacaktır. 2004 yılında başladığımız belediyeciliğe yerel kalkınma anlayışı içerisinde başladık. 2009 yılında marka ve kimlik şehirler ile yolumuza devam ettik. 2014' te 5 temel yerel yönetimler planı belirledik. 2014 yılında büyükşehir Metropol ilçesi olduğumuzda valilikten geçici izinli oturduğumuz özel idarenin bir yerinde hizmet vermeye başladık. Ayrıca küçük küçük eski belediye hizmet binalarındaki 15-20 yerde belediye hizmetlerini götürmek durumunda kaldık. Biz biliyoruz ki fiziki mekânlar için de çalışanların başarı grafiğini de yükseltir.  İlk etapta buranın bir Belediye Hizmet Binası olması gerektiğini düşündük. Hizmet binası olması için de o kentin kültürünü geleneğini yansıtan bir bina olması gerekiyor. Medeniyetlerin Merkezi destan şehri Malatya' ya medeniyete ve destan şehre uygun bir hizmet binası gerekir diye düşündük” şeklinde konuştu.

Belediyeler vatandaşımıza temas ediyor

Malatya Valisi Aydın Baruş da, “Belediyeler kamu hizmetlerinin vatandaşın ayağına götürülmesi açısından son derece önemli bir işlevi gören kuruluşlardır. Hükümetiniz milyarlık yatırımlar yapıyor. Bizim hayatını kolaylaştıran yatırımlara imza atıyor. Ancak vatandaşımızla birebir temas eden belediyeler devlet vatandaş arasındaki kaynaşmanın sağlanmasında daha büyük fonksiyonlar üsleniyor. Bu anlamda insanlarımızın dertleriyle dertlenen ve onların kalplerini kazanmak için gece gündüz çalışırım belediyecilik anlayışı çok önemli. Bugün bunun bir örneğini burada görüyoruz. Gerçekten Türkiye örnek olacak bir belediye binasının çevreci olması ve kendi kazandığı enerjiyle kendini idare edebilmesi ve su kaynaklarını değerlendirmesi açısından gerçekten örnek bir bina” diye konuştu. Vali Baruş’un konuşmasının ardından MİAD Üyesi işadamı Ramazan Akdemir tarafından Battalgazi Belediyesi’ne teslim edilen 27’si akülü olmak üzere toplamda 52 tekerlekli sandalye engellilere hediye edildi. Programda son olarak Battalgazi Belediyesi hizmet binası başta olmak üzere DSİ 92. Şube Müdürlüğü, Sosyal Yaşam merkezi ve toplamda 15 projenin açılışı gerçekleştirildi.