15 milyonluk yatırım

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne bağlı Malatya İl Şube Müdürlüğü tarafından 2003-2017 yılları arasında kentte 15 milyon 737 bin liralık yatırım yapıldı.

15 milyonluk yatırım

Yapılan yatırımlar içerisinde turizm alanında etüt ve proje çalışmaları ile çevre koruma alanında av ve yaban hayatı, su ürünleri, ulusal biyolojik envanter izleme projesi ile sokak hayvanlarının rehabilitasyonu projeleri de yer alıyor. 15. Bölge Müdürlüğü çalışmaları kapsamında, 1 adet milli park, 3 adet tabiat parkı, 19 adet devlet avlağı sahası, 25 adet genel avlak sahası, 1 adet kanatlı yaban hayvanı üretim merkezi, 1 adet memeli yaban hayvanı üretim merkezi çalışmaları bulunuyor. Bunlarla birlikte Beydağı Tabiat Parkında 2018 yılında ise 83 bin TL tutarında etüt-proje çalışması kapsamında park içerisinde, kır lokantası, mescit, büfe, WC, kamelya, barbekü, piknik masası, çocuk oyun alanı ve peyzaj düzenleme çalışmaları büyük ölçüde tamamlandığı ve 2018 yılı içerisinde 80 bin TL yatırım ödeneği ile kınalı keklik üretim merkezinde bakım onarım çalışmaları yapıldığı belirtildi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİYLE ORTAK ÇALIŞMA YAPILDI

Bölge Müdürlüğü çalışmaları kapsamında ayrıca Malatya Büyükşehir Belediyesi ile yapılan ortak çalışma ile kentte bulunan sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, aşılanması, müşahede altında tutulması, işaretlenmesi, mikroçip okuyucu, mikroçip, kulak küpesi, kulak küpesi pensi amacıyla Büyükşehir Belediye Başkanlığına 47 bin 417 TL ödenek aktarıldığı bilgelilerine yer verildi. Bunun yanında toplumda farkındalık oluşturulması amacıyla 42 bin 88 TL sivil toplum kuruluşlarına, okullara, camilere ve vatandaşlara kedi evi ve köpek kulübesi, sabit mama ve su kabı yapılarak dağıtımı yapıldığı hatırlatıldı. Diğer yandan kurum çalışmaları içerisinde 190 bin TL ödenek tutarı ile 2016-2018 yılları arasında Malatya ilinin karasal ve içsu ekosistemleri ile biyolojik çeşitlilik envanter ve izleme projesi çalışmalarının yapılmakta olduğu ifade edildi.