Avrupa standartlarında projeler

Şimdiye kadar deprem bölgesinde yaptıkları projelerin hiç birinde, en ufak bir sıkıntı karşılaşmadıklarını belirten Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Murat Tunç, 'Yaptığımız bütün projeler kanun ve kurallara uygun, Avrupa standartlarına uygun olarak yapılmış projeler' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Avrupa standartlarında projeler

TKDK İl Koordinatörü Murat Tunç, basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. Tunç, merkez üstü Sivrice olan 6,8 şiddetinde depremde, TKDK'nın yaptığı projelerde herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını söyledi.

Deprem bölgesinde yaptığımız projelerde sıkıntı yaşanmadı

TKDK'nın yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Tunç, "Öncelikle yaşanana depremden dolayı milletimizin başı sağ olsun. Rabbim inşallah bu tür afetleri bir daha başımıza getirmez. Ama gerçekleri unutmamak lazım. Bunlar doğal afetler kendi önlemimizi almak zorundayız. Bu tür afetlerle mücadele etme ve en az zayiatla kurtulmak için kendi önlemlerimizi almak zorundayız. Biz TKDK ile ilgili yaptığımız proje ile ilgili şu konudan emin oluyorduk; Yaptığımız bütün projeler kanun ve kurallara uygun, Avrupa standartlarına uygun olarak yapılmış projeler. Şimdiye kadar deprem bölgesinde yaptığımız projelerin hiç birisinde, en ufak bir sıkıntı karşılaşmadık. Projelerimizle ilgili herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Bizim zaten amacımız ülkemizde bu tür işletmelerimizin, faaliyetlerimizin Avrupa standartlarına çıkartılması ve bu işlerin profesyonelce yapılmasını sağlamak. Tabi bu tür afetlerin bize göstermiş olduğu, deprem bölgelerimizde yıkılan ağıllarımızdaki hayvan telefleri veya bu tür işletmelerde yaşanan sorunlar, ama hamdolsun bizim TKDK ile yaptığımız projelerde hiç bir sorunla karşılaşmadık. Herhangi bir problem olmadı. Bundan sonraki bizim en büyük hedefimiz yapacağımız bu tür işletmelerdeki, eski yapılarda, bizim desteklerimizle hepsinin Avrupa standartlarına kavuşturulması. Eski yapıların standartlarını yükselterek, bu tür afetlerde bir daha sıkıntı yaşanmamasını sağlamak. Tedbirlerimizi ona göre alıyoruz" şeklinde konuştu.