Şehit Bozkurt mezarı başında anıldı

15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ)'nün darbe girişimini engellemek için çıktığı Ankara Kızılay'da son çektiği videonun ardından dakikalar sonra helikopterden açılan ateş sonucu şehit düşen Fuat Bozkurt'un Yeşiltepe Şehir Mezarlığındaki kabri başında anıldı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Şehit Bozkurt mezarı başında anıldı

15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ)’nün darbe girişimini engellemek için çıktığı Ankara Kızılay’da son çektiği videonun ardından dakikalar sonra helikopterden açılan ateş sonucu şehit düşen Fuat Bozkurt’un Yeşiltepe Şehir Mezarlığındaki kabri başında anıldı.
Malatya Valisi Aydın Baruş, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hançeri Sayat, İl Müftüsü Veysel Işıldar, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Necmi İnce, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile askeri ve mülki erkan 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3.yılında, 15 Temmuz demokrasi şehidi Fuat Bozkurt'un mezarını ziyaret etti.
İl Müftüsü Veysel Işıldar tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Vali Baruş ve beraberindekiler şehitler için dua ettikten sonra, Bozkurt’un kabrine karanfil bıraktı.

Acı bitmez ama biz her zaman Allah’a şükür mutluyuz

Darbe girişimi sırasında şehit olan Fuat Bozkurt’un babası Hasan Bozkurt, anne Sebahat Bozkurt mezarlık ziyaretinde yer aldı. Burada basın mensuplara açıklamalarda bulunan Şehit Fuat Bozkurt'un babası Hasan Bozkurt, evlat acısı bitmediğini aynı devam ettiğini dile getirerek, “Dünyayı verseler, evladının saçının teline değişmezsin. Allah kimseyi evlatla imtihan etmesin. Acımız var ama vatan için gideceğiz. Ben, sen gitmezse kim gidecek? Hepimiz gideceğiz. Ben gitmezsem evladım, evladım gitmezse ben gideceğim. Hepimiz vatan için hazırız. Evsiz yaşanıyor mu, vatansız yaşayalım? Vatansız hiç yaşanır mu, yaşanmaz. Allah bizi o durumlara getirmesin. Suriye'nin halini görüyorsunuz. Suriye'ye sahip çıkan biz olduk, bize kim sahip çıkacak? Kimse sahip çıkmaz. Bugünümüze şükür. Takdir böyleymiş. Hamd ediyoruz, bugün bayramımız. Acı bitmez ama biz her zaman Allah'a şükür mutluyuz” dedi.

3 sene geçti ama yüreğimizdeki ateş duruyor

3 sene bitti ama yüreğimizdeki ateş duruyor diyen anne Sebahat Bozkurt ise, “Şehitlik kimsenin eline geçmez. İnşallah benimde elime geçer. Evladım çok iyiydi, çok iyi niyetliydi. Allah ona şehitliği nasip etti” diye konuştu.