Projede ilmek ilmek emek var

6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya'da, 'Dokuyarak Hayata Dokun' projesi ile kadınlara yönelik halıcılık kursu hayata geçirildi.

Projede ilmek ilmek emek var
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerden ağır hasar alan Malatya’da, kadınlar ve gençlerin tekrar sosyalleşebilmeleri için Malatya Kent Konseyi tarafından çeşitli kurslar açılıyor.

Projede ilmek ilmek emek var

Bu kapsamda Malatya Kent Konseyi ve Hayata Destek İnsani Yardım Derneği işbirliğiyle ‘Dokuyarak Hayata Dokun’ projesi ile kadınlara yönelik Malatya Halk Eğitim Merkezi onaylı Halıcılık Kursu hayata geçirildi. Malatya Kerpiç Evler Halıcılık Atölyesinde eğitimler hafta içi her gün verilmeye başlandı.

Projede ilmek ilmek emek var

Depremlerin ardından kadınlara yönelik halıcılık kursu açtıklarını söyleyen Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut, “Deprem sonrası insanlarımızın psikolojik olarak desteklenmeleri gerekiyordu. Kurs eğitimleri ile hem maddi kazanç sağlayabilecekleri hem de el sanatlarını sergileyebileceklerini düşündük. Halıcılık Kursumuzu açarak, unutulmaya yüz tutmuş bir meslek olmaması ve o nakışların geleceğe aktarılması adına böyle bir kurs açmayı uygun gördük. Kısa zamanda güzel işler ortaya koymaları bizleri çok mutlu etti” dedi.

Projemizde İlmek İlmek Emek Var

Projede ilmek ilmek emek var

Halıcılık Kurs Eğitmeni Fatma Kılınç, ise projelerinde ilmek ilmek emek olduğunu ifade etti. Kılınç, şunları söyledi: “Deprem sonrası kadınlarımız için ‘Dokuyarak Hayata Dokun’ Projesini sundum. Projemiz uygun görüldükten sonra eğitimlerimize 22 Şubat’ta başladık. 15 kursiyerimiz bulunuyor. Hafta içi her gün sabah ve öğlen arasında eğitimleri veriyoruz. Projemizde ilmek ilmek emek var.”