Malatya'da kurban hissesi kaç TL olacak?

Kurban Bayramına 2 aydan kısa bir süre kala büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları belli olmaya başladı. Malatya'da büyükbaş kurbanlıklarda fiyatlar 80 bin ile 200 bin TL arasında değişirken, küçükbaş kurbanlıklarda 7 bin ile 18 bin TL arasında seyretmesi bekleniyor.

Malatya'da kurban hissesi kaç TL olacak?

2024 Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte kurban kesmek isteyen vatandaşlar kurbanlık fiyatlarını merak etmeye başladı.Geçen yıldan bu yana et fiyatlarının yüzde 100'den fazla artmış olması dini vazifelerini, bütçelerine uygun kurbanlıkla yerine getirmek isteyen Müslümanları ucuz kurbanlık arayışına yönlendirdi. Büyükbaş kurbanlık fiyatlarının eski model otomobil fiyatlarıyla yarıştığı Malatya'da büyükbaş kurban hissesinin 18 ile 30 bin Türk Lirası arasında değişmesi bekleniyor.Malatya'da kurban hissesi kaç TL olacak?

Üretici azalıyor, fiyatlar artıyor

2024 yılında 16-19 Haziran tarihleri arasında kutlanacak  olan Kurban Bayramına 52 gün kaldı. Kurban kesme şartlarına haiz Müslümanlar, inançları gereği kurban kesme ibadetlerini yerine getirecek. Kurbanlık hayvan yetiştiricileriyle yapılan görüşmelerde büyükbaş kurbanlık fiyatlarının kilograma göre 80-200 bin TL arasında hisse fiyatlarının ise 17-30 bin TL arasında değişesi bekleniyor. Küçükbaş hayvanlarda ise durum yine kilo bazında değişmekle birlikte 7 ile 15 bin TL arasında değişmesi tahmin ediliyor. Fiyatların yüksekliğinden şikayet eden üreticiler, satışların azalacağından endişeli. Maliyetler konusunda düşüş olursa et fiyatlarının da ucuzlayabileceğini aktaran üreticiler hayvan ithalatının yerli yetiştiricilere zarar ettirdiğini ve bu nedenle üretici sayısının giderek azaldığına dikkat çekti.