İstatistik dünyası kapılarını çocuklara açtı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda 'TÜİK Çocuk' portalını hayata geçirdi. Bu kapsamda, TÜİK Malatya Bölge Müdürlüğü tarafından Fırat İlkokulu'nda öğrencilere portalın amacı ve içeriği hakkında bilgi verildi.

İstatistik dünyası kapılarını çocuklara açtı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), çocuklara istatistiği sevdirmek ve veri okuryazarlığını artırmak için hayata geçirdiği "TÜİK Çocuk" portalını güncelledi.

İstatistik dünyası kapılarını çocuklara açtı!

BM Çocuklara Yardım Fonu Türkiye Ofisi ile birlikte yürütülen çalışma, 23 Nisan Ulusal, Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda hayata geçirildi. Bu kapsamda TÜİK Malatya Bölge Müdürlüğü tarafından Fırat İlköğretim Okulu’ndaki 4. sınıf öğrencilerine portalın amacı ve nasıl kullanıldığı anlatıldı.

İstatistik dünyası kapılarını çocuklara açtı!

Program sonunda TÜİK Çocuk portalından çıktı olarak alınan kişiye özel sertifikalar, öğrencilere dağıtıldı. Çalışmayla istatistikle ilgili kavramların çocuklara eğlenceli şekilde öğretilmesi ve onların gelişimlerine katkıda bulunulması hedefleniyor.

İstatistik dünyası kapılarını çocuklara açtı!

Çocuklara istatistik ve veri okuryazarlığını kazandırmak amacıyla Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından hazırlanan "TÜİK Çocuk" portalı, çocuklar için eğlenceli ve eğitici bir ortam sunuyor. Portalda yer alan içerikler şunlardır:

Temel Kavramlar: Veri, bilgi, istatistik gibi temel kavramların yanı sıra aritmetik ortalama, ortanca, mod gibi istatistik terimleri açıklamalarla sunuluyor.İstatistik dünyası kapılarını çocuklara açtı!

Görselleştirme: Sıklık tabloları ve grafik türleri, anlaşılır görseller eşliğinde açıklanıyor.

Videolar: Türkiye, çocuk hakları ve istatistik bilimi hakkında 3 bilgilendirici video yer alıyor.

Geleneksel Çocuk Oyunları: Saklambaç, körebe, sek sek gibi geleneksel çocuk oyunları hakkında bilgi veriliyor.

İstatistik dünyası kapılarını çocuklara açtı!

İstatistik Eğlencesi: Çocuklar isim, doğum tarihi, boy ve kilo gibi bilgilerini girerek kendileriyle ilgili istatistiklere ulaşabiliyor ve farklı biçimlerde isim sertifikası oluşturabiliyor.

Metaverse Dünyası: Çocukların ilgisini çekecek oyunlar, gezegenlere dair bilgiler ve TÜİK'i tanıtan bir "metaverse" dünyası bulunuyor.

Farkındalık: Çocuk hakları ve sürdürülebilir kalkınma konularında farkındalık oluşturmayı amaçlayan portalda, Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşmesi ve 17 sürdürülebilir kalkınma amacı hakkında bilgiler yer alıyor.